Αρχική Νέα Τοπικά Πανελλαδική στάση εργασίας στις 18/12 από την ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική στάση εργασίας στις 18/12 από την ΑΔΕΔΥ

8

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11.30 το πρωί μέχρι το τέλος του ωραρίου διοργανώνει την Πέμπτη η ΑΔΕΔΥ, ως συνέχεια της γενικής απεργίας της 1ης Δεκεμβρίου.

 

Καλώντας και στη συγκέντρωση που θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι της Πέμπτης, στον Οίκο Χίου Διδασκάλου, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι επιβεβλημένη για όλους η συμμετοχή με βάση τις νέες συγκυρίες:
* Την πολιτική και κοινωνική συγκυρία από το τραγικό και συγκλονισιτκό γεγονός της δολοφονίας του 16χρονου Αλέξη, τις κινητοποιήσεις της νεολαίας και της κοινωνίας που αναδεικνύουν το ζήτημα των συλλογικών δικαιωμάτων: πολιτικών, οικονομικών, εργασιακών και κοινωνικών.
* Την ψήφιση του προϋπολογισμού λιτότητας, που ψηφίζεται σε μη εργάσιμη μέρα (Κυριακή 21/12), τη μείωση των εισοδημάτων και των κοινωνικών δαπανών, την προώθηση και νέων ιδιωτικοποιήσεων, την άδικη και ταξική φορολογία.
* Την παραμονή της εκκρεμότητας επιχορήγησης και χρηματοδότησης του Ταμείου Πρόνοιας (αφορά το εφάπαξ) και του ΟΠΑΔ (υγειονομική περίθαλψη), με αποτέλεσμα την όξυνση και τη δραματική εξέλιξη που ήδη έχουν προσλάβει.
* «Η καθολική, οργανωμένη, δυναμική συμμετοχή μας είναι επιβεβλημένη για όλους από τα γεγονότα και τη συγκυρία, τα προβλήματα και τις εξελίξεις», καταλήγει το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ.