Αρχική Απόψεις Aρθρα «Ο αστυνομικός με όπλο είναι ένας δημόσιος κίνδυνος στον δρόμο», Δημοσίευση από...

«Ο αστυνομικός με όπλο είναι ένας δημόσιος κίνδυνος στον δρόμο», Δημοσίευση από το TVXS (Διαδυκτιακό κανάλι)

5

 
«Ο αστυνομικός με όπλο είναι ένας δημόσιος κίνδυνος στον δρόμο»Στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην ΕΛ.ΑΣ. αναφέρθηκε ο επίτροπος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τόμας Χάμαρμπεργκ. Μεταξύ άλλων, πρότεινε στην ελληνική κυβέρνηση τη σύσταση ειδικής Ανεξάρτητης Αρχής, η οποία θα ερευνά τις κατηγορίες εις βάρος των αστυνομικών.


Ο Χάμαρμπεργκ, που επισκέφτηκε την Αθήνα την τελευταία εβδομάδα, δήλωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ. δεν πρέπει να ερευνά υποθέσεις που αφορούν το προσωπικό της, καθώς η συντεχνιακή αλληλεγγύη μεταξύ των αστυνομικών είναι ανασταλτικός παράγοντας για τη διαλεύκανσή τους. Ακόμα, αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Ιρλανδίας, η οποία έχει συγκροτήσει ήδη τέτοια ανεξάρτητη αρχή.


Ο επίτροπος επεσήμανε ότι οι αστυνομικοί πρέπει να φορούν πάντα στολές και όχι πολιτικά ή να παραπλανούν τον κόσμο σχετικά με την ιδιότητά τους, ενώ πρόσθεσε ότι: «Ο αστυνομικός με όπλο είναι ένας δημόσιος κίνδυνος στον δρόμο».


Επίσης, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι είναι απαραίτητο η εκπαίδευση των αστυνομικών να γίνεται με γνώμονα το σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όταν μάλιστα ο υπουργός και ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης μιλούσαν για «αμυντική στάση» των σωμάτων ασφαλείας.


Δημοσίευση: 16-12-2008 TVXS  (Διαδυκτιακό κανάλι του Στέλιου Κούλογλου)


http://www.tvxs.gr