Μυσταγωγία… Μάλαμα με υπογραφή ΣΕΣΝΟΧ στο “Παγοποιείο”

  26

   
    Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σωματείο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου, με τον τραγουδοποιό Σωκράτη Μάλαμα στο κέντρο διασκέδασης ΠΑΓΟΠΟΙΕΙΟ.
     Με έντονη πολιτικοποίηση, χωρίς υπερβολές και με σαφέστατα καταγγελτικό λόγο (προκαλώντας και σειρά συνθημάτων για τα οποία μπορεί να μη συμφωνούμε αλλά δείχνει την ένταση που μεταδόθηκε από τη σκηνή στο ακροατήριο και το αντίστροφο) ο Μάλαμας αφιέρωσε τραγούδια στη δικαιολογημένη εξέγερση των μαθητών.
     Οι στίχοι του Θανάση Πακωνσταντίνου «Σαν αερικό θα ζήσω» ή η «τίγρη» του Δημήτρη Αποστολάκη αφιερωμένοι στους 15χρονους μαθητές , στη γενιά των «700 ΕΥΡΩ» που ήρθαν δυναμικά στο προσκήνιο και που επιβάλλεται να τους λάβουμε σοβαρά υπόψη μας.
    

   

   Ξεχωριστή στιγμή στη συναυλία η σύντομη συνάντηση με το Νίκο Ροδίτη που μαζί με τον Παντελή Καλόγερο έδωσαν το δικό τους παρών στη συναυλία.
     Η επιτυχία της συναυλίας δείχνει και την πετυχημένη δουλειά χρόνων που γίνεται από το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου. Πολιτικοποιημένα τα μέλη της Διοίκησης του ΣΕΣΝΟΧ, όχι όμως κομματικοποιημένα, έχουν δείξει τη δυναμική τους με γνώμονα πάντα την καλύτερη παροχή των υπηρεσιών από το νοσηλευτικό ίδρυμα του νομού προς όφελος των πολιτών.     Αυτό δείχνουν και οι στόχοι για την εφαρμογή του νέου οργανισμού του Νοσοκομείου, την επιστροφή της περιουσίας, τη λειτουργία της παιδιατρικής που η θετική πορεία που περιγράφει η διοίκηση του νοσοκομείου, οφείλονται και στη δυναμική- διεκδικητική στάση του ΣΕΣΝΟΧ.
    
     ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 19/12/2008 (dimokratiki.org)