Αρχική Νέα Τοπικά Ανακοίνωση ΕΛΜΕ: Ανάστατοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

Ανακοίνωση ΕΛΜΕ: Ανάστατοι οι δημόσιοι υπάλληλοι για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

7

 Μόνο προνομιούχοι δεν αισθάνονται οι δημόσιοι υπάλληλοι με τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τους.
Η αδυναμία του Ταμείου του Δημοσίου (ΟΠΑΔ) να εξασφαλίσει τη χορήγηση φαρμάκων και την εξέταση από γιατρούς επί πιστώσει έχουν φέρει σε αναστάτωση το χώρο και αποτελεί ένα από τα κύρια αιτήματα του  δημόσιου τομέα στη σημερινή στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ. (συγκέντρωση στις 12.00 το μεσημέρι στον οίκο Χίου Διδασκάλου).
Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Χίου, που καταγγέλλει την πολιτική της Κυβέρνησης στο χώρο της υγείας και της οικονομίας επισημαίνοντας ότι πολλά μέλη τους με χρόνια ιατρικά προβλήματα αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Συγκεκριμένα αναφέρει η ανακοίνωση:
     
       «Η απόφαση των Συλλόγων  Φαρμακοποιών και Ιατρών του Νομού μας να σταματήσουν να χορηγούν φάρμακα αν δεν εξοφληθούν και να μη παρέχουν ιατρικές υπηρεσίες με πίστωση στους ασφαλισμένους στο Δημόσιο αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα για τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του Δημοσίου τομέα.
       Σε μία περίοδο που η λιτότητα, η ακρίβεια, η επίθεση που γίνεται στα κοινωνικά δικαιώματα συρρικνώνουν συνεχώς το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, η επιβάρυνση τους με τις δαπάνες της υποβαθμισμένης υγειονομικής περίθαλψης θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.  Πολλοί συνάδελφοι μας με χρόνια ιατρικά προβλήματα, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανάγκες τους.
      Η κυβέρνηση με την πολιτική της στο χώρο της υγείας και της οικονομίας, με το περιορισμό των δαπανών για την υγεία και την καθυστερημένη εξόφληση Φαρμακοποιών και Ιατρών  έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων.
      Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση δείχνει το αληθινό της πρόσωπο απέναντι στον εργαζόμενο τον οποίο , ας μη μας διαφεύγει κάθε μήνα αποστραγγίζει με τις ανάλογες κρατήσεις. Αποδείχτηκε για άλλη μια φόρα πως στις προτεραιότητες της κυβέρνησης δεν είναι η υγεία και η παιδεία των πολιτών της.
       Καλούμε τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών να δώσουν άμεση λύση στην απαράδεκτη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί».