Αρχική Νέα Τοπικά Νέα τακτικά δρομολόγια προς βόρειο Αιγαίο- Οι φωνές έφεραν αποτελέσματα

Νέα τακτικά δρομολόγια προς βόρειο Αιγαίο- Οι φωνές έφεραν αποτελέσματα

11

  Οι διαμαρτυρίες σε Ψαρά, Χίο αλλά και Αϊ Στράτη για την προβληματική μέχρι ανύπαρκτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών φαίνεται ότι ταρακούνησε τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.
   Μιλώντας ο Αναστάσης Παπαληγούρας την Τετάρτη, μια μέρα μετά την περιοδεία του, στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής, ανακοίνωσε νέα τακτικά δρομολόγια που θα συνδέουν τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου με το Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη και την Καβάλα.
  
   Συγκεκριμένα:
   1. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο , με επιστροφή, ταχυπλόου Επιβατηγού – Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει το Λαύριο, τα Ψαρά, τον Αγ. Ευστράτιο, τη Λήμνο, και την Καβάλα.
   2. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο, με επιστροφή, ταχυπλόου Επιβατηγού – Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει την Ικαρία, τη Σάμο, τη Χίο, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο και τη Θεσσαλονίκη.
   3. Δύο φορές την εβδομάδα θα εκτελείται δρομολόγιο , με επιστροφή, ταχυπλόου Επιβατηγού – Οχηματαγωγού πλοίου που θα συνδέει την Ικαρία, την Σάμο, τη Χίο, την Μυτιλήνη, τη Λήμνο, και την Καβάλα.
   Επιπλέον, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, για την άμεση έκτακτη αντιμετώπιση του προβλήματος που δημιουργήθηκε από την απεργία της Π.Ν.Ο. εξαιτίας της μη καταβολής δεδουλευμένων από ακτοπλοϊκή εταιρεία προς την οποία υπήρξε αυστηρή σύσταση του Υπουργείου για άμεση εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, τόσο έναντι των νησιωτών, όσο και σχετικά με την εκτέλεση των δρομολογίων , αποφασίστηκαν τρία έκτακτα δρομολόγια με ταχύπλοο Επιβατηγό – Οχηματαγωγό πλοίο με επιστροφή που θα συνδέουν το Λαύριο, τα Ψαρά, τον Αη Στράτη, την Καβάλα.
   Να σημειώσουμε εξάλλου ότι σήμερα συνεδριάζει το ΣΑΣ, όπου θα εξετάσει μεταξύ άλλων και της τροποποίησης προκήρυξης των επαναληπτικών μειοδοτικών διαγωνισμών για την εξυπηρέτηση δρομολογιακών γραμμών όπως και για την κάλυψη έκτακτων και επειγουσών συγκοινωνιακών αναγκών των νησιών.