Αρχική Νέα Τοπικά Επιτροπή Αγώνα για Ακτοπλοΐα προς υπουργό: «Το ποτάμι πήρε την ανηφόρα»

Επιτροπή Αγώνα για Ακτοπλοΐα προς υπουργό: «Το ποτάμι πήρε την ανηφόρα»

6

 Την έντονη απογοήτευσή της από την απαξιωτική αντιμετώπιση που έτυχε η Επιτροπή, αλλά και γενικότερα οι Χιώτες, εκ μέρους του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο νησί εκφράζει με ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα για την Ακτοπλοΐα.
   Καλείται δε ο υπουργός κ. Παπαληγούρας να επισκεφτεί το συντομότερο δυνατόν το νησί για να εξετάσουν τα προβλήματα της ακτοπλοΐας.
   Σημειώνοντας ότι ανεξάρτητα αν το υπόμνημα με τα αιτήματα το έλαβε μέσω του Κεντρικού Λιμενάρχη Χίου, αναφέρεται ότι όφειλε να συναντηθεί και να συζητήσει με τους φορείς «για το φλέγον θέμα του ακτοπλοϊκού προβλήματος».
   «Αντί όλων αυτών εσείς και ο συνολικός σχεδιασμός της επίσκεψής σας, σε ένα ακριτικό κομμάτι της επικράτειας, υποδηλώνουν ή τη μη παραδοχή του ακτοπλοϊκού προβλήματος, άρα εμπαιγμό, ή την παραδοχή της αδυναμίας του Υπουργείου σας να παρέμβει εναρμονίζοντας τους σχεδιασμούς των ακτοπλόων…».
   «Μετά από όλα αυτά είναι βέβαιο ότι δεν πρέπει να τρέφομε αυταπάτες για το ότι η κυβέρνηση και εσείς δεν επιθυμείτε να θίξετε τα συμφέροντα των ακτοπλόων εφοπλιστών εγκαταλείποντας το λαό της Χιου και των νησιών του Αιγαίου βυθίζοντάς τον στην υποανάπτυξη, την ανεργία, τη φτώχεια και την ερήμωση.
   «Κύριοι της Κυβέρνησης, συνεχίζει η ανακοίνωση, αν μέχρι σήμερα δεν ενδιαφερθήκατε να συζητήσετε και να δώσετε λύσεις στις συναντήσεις που είχατε με όλους τους πολιτειακούς παράγοντες των νησιών, τουλάχιστον ακούσατε την κραυγή απογοήτευσης των φορέων της Χίου για τη συμπεριφορά και τον τρόπο αντιμετώπισης των ακριτικών νησιών», τονίζεται στην ανακοίνωση που κλείνει με τη φράση:
   «Το ποτάμι πήρε την ανηφόρα».
   .