Αρχική Νέα Τοπικά Στο πόστο της η γιατρός των Φυλακών

Στο πόστο της η γιατρός των Φυλακών

18

 Αναθεωρείτε σύμφωνα με πληροφορίες η πρόθεση του Διοικητή του Νοσοκομείου Χίου να απομακρύνει την αγροτική γιατρό από τις Δικαστικές Φυλακές Χιου. Έτσι φαίνεται να «παγώνει» και η εντολή προς άλλον γιατρό που από την προσεχή Δευτέρα φερόταν να αναλάμβανε το συγκεκριμένο πόστο.
   Χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Σκυλίτσειου, η ένταση που δημιουργήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Χίου, με τους κρατούμενους να στηρίζουν την νυν γιατρό τους, φαίνεται ότι έκανε και τη Διοίκηση στις Φυλακές να αλλάξει στάση και να αποσύρει το αίτημα για αντικατάσταση (δήθεν για… δική της ασφάλεια).
   .
   Σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Συμπαράστασης στους κρατούμενους της Φυλακής Χίου, αφού χαιρετίζει την ενυπόγραφη συμπαράστασή τους στη γιατρό προχωρεί στις εξής διαπιστώσεις:
    1. Η επίκληση της προσωπικής της ασφάλειας άμεσα υπονοεί την ύπαρξη απειλής –κινδύνου από εκείνους οι οποίοι ενοχλούνται από το δημόσιο λόγο της και την προσφορά των υπηρεσιών της. Θέτουμε προ των ευθυνών τους για οτιδήποτε ακολουθήσει, τη διεύθυνση των φυλακών, το σωματείο εργαζομένων της φυλακής, συλλογικούς φορείς και σωματεία εργαζομένων οι οποίοι είτε εξακολουθούν να σιωπούν για την άθλια κατάσταση του κατ’ ευφημισμόν ιατρείο, είτε στοχευμένα και σκόπιμα τη διαβάλουν, διότι μιλά, αγωνίζεται να αλλάξει η την άθλια κατάσταση ιατρικής περίθαλψης στη φυλακή της Χίου. Αυτό ενοχλεί, οι επικριτές ενδιαφέρονται να υπάρχει πλήρης σιωπή για τα θέματα της φυλακής. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η ίδια έχει δεχθεί απειλές για τη σωματική της ακεραιότητα  και έχει κατατεθεί σχετική μήνυση στη ασφάλεια Χίου.
  
   2. Αν το κοινωνικό μήνυμα είναι ότι όσοι αγωνίζονται για κοινωνικά δικαιώματα και αξιοπρέπεια στο χώρο δουλείας τους τιμωρούνται και απειλούνται, θα βρει όλους εμάς με τη πλευρά των αγωνιστών των ανθρώπων που εξακολουθούν να αγωνίζονται για προσωπική και επαγγελματική αξιοπρέπεια.
  
   3. Οι κρατούμενοι ενυπόγραφα και αγωνιστικά συμπαραστέκονται και στηρίζουν την αγροτική γιατρό. Εκείνοι που βιώνουν την αθλιότητα της φυλακής μίλησαν και έδειξαν αποφασισμένοι να υπερασπιστούν έμπρακτα με μεγάλο κόστος για τους ίδιους τη γιατρό. Χαιρετίζουμε τη στάση τους. Διέψευσαν τη διεύθυνση των φυλακών επιλέγοντας.