Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής: δεν πρέπει να πληρώνουν οι μαθητές για να βλέπουν ιστορικά...

Σαράντος Πιτσιλαδής: δεν πρέπει να πληρώνουν οι μαθητές για να βλέπουν ιστορικά ντοκιμαντέρ

20

Με αφορμή συνέντευξη που παρουσιάστηκε στην ΠΑΤΡΙΔΑ-TV για ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στη Χίο και καλούνταν μαθητές επί πληρωμή να το παρακολουθήσουν, λάβαμε το ακόλουθο μήνυμα (το οποίο εστάλει και στον τηλεοπτικό σταθμό) απο το δάσκαλο Σαράντο Πιτσιλαδή:

  

Τα ιστορικά ντοκυμαντέρ όπως αυτό που δείξατε με τον εν λόγω κύριο στο δελτίο ειδήσεων του σταθμού σας ( Μικρασιατική καταστροφή), είναι ανεπίτρεπτο να προβάλλονται στα παιδιά των σχολείων, υποχρεώνοντας το καθένα να πληρώσει το ποσό των 4 ευρώ.

Το Υπουργείο Παιδείας δεν έπρεπε να επιτρέψει να πληρώνουν τα παιδιά για να δουν την ταινία ντοκυμαντέρ που αφορά την ιστορία της χώρας τους.

 Εάν πίστευε στην αξία των ιστορικών στοιχείων  έπρεπε να καλύψει οικονομικά την παρουσίαση σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας.

Εάν τα στοιχεία που παρουσιάζονται δεν έχουν πραγματική αξία τότε γίνεται άλλη μια προσπάθεια υφαρπαγής χρημάτων από τα παιδιά, όπως γίνεται πολλές φορές από διάφορους τυχάρπαστους που διέρχονται την στερημένη επαρχία, παρουσιάζοντας ποιοτικά κάκιστες παραστάσεις για να βγάλουν τα προς το ζειν, κυρίως  από τα παιδιά των σχολείων.


                                                                    

                                                                       Σαράντος Πιτσιλαδής

                                                                                 δάσκαλος