Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Γιατί όχι πάρκο αντί parking στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς;

Γιατί όχι πάρκο αντί parking στο χώρο της παλιάς λαχαναγοράς;

24

   
   Τα απαράδεκτα γεγονότα στο Δήμο Αθηναίων με την κοπή δέντρων σε παρκάκι ώστε να γίνει υπόγειος χώρος στάθμευσης λίγο τα πήραμε είδηση.
   Που να βρουν χρόνο τα κανάλια των Αθηνών να αναδείξουν στην ολότητά τους θέματα που αφορούν το πράσινο και την ποιότητα ζωής.
   Με αφορμή όμως ότι στο παζάρι αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσω των ΣΔΙΤ έργο υπόγειου χώρου στάθμευσης και με δεδομένο ότι επί Δημαρχίας Παντελάρα με ευθύνη και της τότε αντιπολίτευσης πετάχτηκε η ευκαιρία να αγοραστεί μέρος του κτήματος Χωρέμη (που από ψηλά φαίνεται πως είναι από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου στο κέντρο της πόλης εκτός του Δημοτικού Κήπου) μας κάνει να μεταφέρουμε ορισμένα σχόλια σχετικά με τη δυνατότητα πάνω από το γκαράζ να φυτευτούν και δέντρα.
  
   Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ του πολεοδόμου Γιάννη Πολύζου, αντιπρύτανη του Πολυτεχνείου, και σχολιάζοντας αντίστοιχα δηλώσεις του κ. Κακλαμάνη ότι στην πλατεία Κλαυθμώνος έχουν φυτευτεί δέντρα παρατήρησε:
  
    «Πάνω από το πάρκινγκ έχουμε “σκληρές” επιφάνειες με εκτεταμένες πλακοστρώσεις, μερικά παρτέρια με γκαζόν και θάμνους».
   Τονίζει δε ότι χαρακτηριστικό δείγμα της ανύπαρκτης φύτευσης είναι η πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά).
   Μάλιστα γι’ αυτή την πλατεία «Είχε κάνει συγκεκριμένες προτάσεις ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Δ. Ζήβας για να προβλεφθούν κάποιοι χώροι για να φυτευτούν δένδρα, αλλά δεν εισακούστηκε».
  
   Με αφορμή αυτό το περιστατικό, στο Δήμο Αθηναίων, θέτουμε το ερώτημα προς τη Δημοτική Αρχή Χίου: τι ακριβώς θα γίνει στο χώρο του παζαριού;
   Θα υπάρξει πρόβλεψη για πράσινο;
   Μήπως πρέπει και πάλι να επανεξετάσουμε το ζήτημα κατασκευής υπόγειου γκαράζ, μην και δημιουργηθεί ένα όμορφο παρκάκι σε μια περιοχή που το έχει έντονα ανάγκη;
  
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 5/2/2009