Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία: Η γη στη διάθεση των εχόντων και κατεχόντων (για Ειδικό...

Αγωνιστική Πρωτοβουλία: Η γη στη διάθεση των εχόντων και κατεχόντων (για Ειδικό Χωροταξικό Τουρισμού)

12

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΔΗΜΟΤΩΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ


Η γη στη διάθεση των εχόντων και κατεχόντωνΑποφασισμένη δείχνει η κυβέρνηση να νομοθετήσει το Ειδικό Χωροταξικό Σχέδιο για τον Τουρισμό, παρά τις έντονες αντιδράσεις πολλών μαζικών φορέων.
Προφανώς, είναι μεγαλύτερη γι’ αυτήν η αναγκαιότητα να εξυπηρετήσει τη «δίψα» του μεγάλου κεφαλαίου να αναπτύξει ποικίλες τουριστικές εγκαταστάσεις από τον Όλυμπο έως τις πιο πανέμορφες ακτές της χώρας, ακόμη και σε μερικές βραχονησίδες!
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΙΟ, ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Υπενθυμίζουμε ότι με το Ειδικό αυτό Σχέδιο παρέχεται η δυνατότητα να χτιστούν ξενοδοχειακές μονάδες σε οικόπεδα 150 στρεμμάτων εκτός σχεδίου, ενώ οι επιχειρηματίες θα μπορούν εκεί να κατασκευάσουν ανεξάρτητες κατοικίες (προς πώληση ή ενοικίαση) στο 50% του συγκροτήματος με αυξημένους συντελεστές δόμησης!
Από την τσιμεντοποίηση αυτή δεν εξαιρούνται ούτε καν οι προστατευόμενες περιοχές (π.χ. ΝΑΤΟΥΡΑ)! Επιτρέπεται η κατασκευή τουριστικών εγκαταστάσεων σε οικόπεδα 2 στρεμμάτων σε ζώνες έως 500 μέτρα από τα όρια οικισμών σε όλες τις περιοχές της χώρας.


Με λίγα λόγια, κάθε σπιθαμή της ελληνικής γης εμπορευματοποιείται προς δόξαν του κέρδους…
Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΛΕΙ ΚΑΘΕ ΜΑΧΟΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΘΕ ΦΟΡΕΑ  ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΩΝ ΤΗΣ