Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη ΤΕΕ: όπου αργεί ο πραγματευτής…

ΤΕΕ: όπου αργεί ο πραγματευτής…

60


{fnc titlos}


 
Οι παλινωδίες του ΟΑΕΔ στο πότε θα παραδώσει τις αίθουσες του ΚΕΤΕΚ για μεταστέγαση του 1ου ΤΕΕ έφεραν και πάλι τους μαθητές του δεύτερου σχολείου σε κατάληψη. Συγκεκριμένα την Τρίτη, μέρα που κανονικά το διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΕΔ θα αποφάσιζε -σύμφωνα με έγγραφο του διοικητή του προς την υφυπουργό Υγείας Ελπίδα Τσουρή- μηχανικοί του οργανισμού επισκέφθηκαν το ΤΕΕ προκειμένου να εισηγηθούν ανάλογα για την κατάσταση του κτιρίου στο συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης.
Η εξέλιξη δεν ικανοποίησε διόλου τους μαθητές που προχώρησαν σε νέα κατάληψη από το απόγευμα της Τρίτης (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ). Εν τω μεταξύ τα πράγματα τα μπέρδεψε νεώτερο δελτίο τύπου της υφυπουργού, που από το πολιτικό της γραφείο στη Χίο ενημερώνει ότι το δ.σ. του ΟΑΕΔ αποφάσισε στη συνεδρίαση του στις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή τη Δευτέρα που μας πέρασε, να παραχωρήσει τις αίθουσες…
Σήμερα αναμένεται στη γενική συνέλευση των μαθητών να επανεξεταστεί η απόφαση για το αν κρίνεται αναγκαία η συνέχιση των κινητοποιήσεων.


Κίνηση Ενεργών Πολιτών
Εν τω μεταξύ σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το θέμα του 1ου ΤΕΕ αναφέρει ότι η Κίνηση “συμφωνεί με τις απόψεις του Συλλόγου καθηγητών των δύο σχολείων, για την άμεση προσωρινή μεταστέγασή τους στο κτίριο του ΚΕΤΕΚ/ΟΑΕΔ Χίου, εφ’ όσον υπάρχουν αίθουσες που προσωρινά δεν χρησιμοποιούνται”.
Χωρίς να αναφέρεται πάντως στους αγώνες των μαθητών που πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνει σωστά πως ο Δήμος Χίου πρέπει να επιφορτιστεί για τη μεταφορά υλικού από το ΤΕΕ και να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά των μαθητών τονίζει ότι “θα πρέπει να τηρηθεί αυστηρά το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης επισκευής του συγκροτήματος”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗμερίδα Πανεπιστημίου για μετά το Γιοχάνεσμπουργκ εποχή
Επόμενο άρθροΧώρους αναζητά η Βιβλιοθήκη ΚΟΡΑΗ