Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ- «Εθνικό σχέδιο» διασφάλισης των συμφερόντων του κεφαλαίου

ΝΕ Χίου του ΚΚΕ: ΠΑΣΟΚ- «Εθνικό σχέδιο» διασφάλισης των συμφερόντων του κεφαλαίου

11

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΕ ΤΟΥ ΚΚΕ


ΠΑΣΟΚ
«Εθνικό σχέδιο» διασφάλισης των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Αυτή είναι η φιλοσοφία της πρότασης της ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ για την αντιμετώπιση της  καπιταλιστικής  κρίσης και σε αυτά τα πλαίσια ψάχνει για συνενόχους του ΠΑΣΟΚ.
 Επομένως δεν μας ξενίζει  το γεγονός ότι η τοπική βουλευτής Ελπίδα Τσουρή διοργανώνει εκδηλώσεις για τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ  και στο νησί , θεωρώντας ότι ούτε μνήμη διαθέτουμε ούτε γνώση.
Η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφού συνυπέγραψε τη χορήγηση των 28 δισ. ευρώ στο τραπεζικό κεφάλαιο, τώρα ζητάει να εξασφαλιστούν και οι επενδύσεις των ντόπιων τραπεζιτών και των επιχειρηματικών ομίλων εκτός των συνόρων…
Ακριβώς πάνω σ’ αυτό το πλαίσιο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, διεκδικώντας το χρίσμα του «ικανότερου διαχειριστή» από την άρχουσα τάξη, επιχείρησε να εγκλωβίσει τα λαϊκά στρώματα στο ψευτοδίλλημα: «Ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη και διεθνώς; ποιος μπορεί να διεκδικήσει πολιτικές συνοχής και ανάπτυξης στην ΕΕ;». Ο Γ. Παπανδρέου από τις προτάσεις που κατέθεσε φανέρωσε ποια συγκεκριμένα συμφέροντα θέλει να εκπροσωπήσει ο ίδιος, το κόμμα του και φυσικά η τοπική βουλευτής στην ΕΕ. Ο ίδιος συγκεκριμένα πρότεινε:
— «Πρωτοβουλία της ΕΕ για νοτιοανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια». Ώστε να διασφαλιστούν οι επενδύσεις των ελληνικών επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή.
— «Αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού». Για να κατευθυνθούν νέα κεφαλαία μέσω των κοινοτικών πόρων και του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) στο μεγάλο κεφαλαίο.
— «Μετεξέλιξη του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης». Προκειμένου να συνταχθεί και να εναρμονιστεί η χώρα με τις οδηγίες της Κομισιόν, για να εξαπολυθεί νέα βάρβαρη επέλαση εναντίον των εργασιακών δικαιωμάτων.
— «Οροι λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας» και «έκδοση ευρω-ομολόγου με ευρωπαϊκούς πόρους». Προκειμένου να εξασφαλιστούν και να διασφαλιστούν οι όροι «ρευστότητας» και «ανταγωνιστικότητας» του εγχώριου τραπεζικού κεφαλαίου.
Το ΠΑΣΟΚ λοιπόν, αφού προσυπέγραψε και πλειοδότησε στη λήψη μέτρων ενίσχυση των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων, σήμερα προτείνει και σε πλήρη συμφωνία με την κυβέρνηση συναινεί να προωθηθούν παραπέρα μέτρα χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών και επιχειρήσεων για να θωρακιστούν τα συμφέροντά τους ενόψει της όξυνσης του ανταγωνισμού μπροστά στην εξελισσόμενη κρίση.
Ο Γ. Παπανδρέου παράλληλα κάλεσε τον πρωθυπουργό να μη «συμφωνήσει σε διμερείς διακανονισμούς και διμερή επιτήρηση» για τη χώρα, να διεκδικήσει «πολιτικές συνοχής και ζητήματα, όπως αυτά του τουρισμού στην Ελλάδα», έχοντας πάντα σαν στόχο την ενίσχυση του κεφαλαίου, εξαντλώντας την κριτική του στο γεγονός ότι «η κυβέρνηση δεν έχει άποψη για την ΕΕ, γιατί μοναδικό της μέλημα είναι η διατήρηση της εξουσίας».
Μετά από όλα αυτά η απάντηση πρέπει να είναι μία ενόψει των Ευρωεκλογών. ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ –ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ- ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΛΑΟΣ.,