Αρχική Νέα Τοπικά Δεντροφύτευση προσκόπων στο Δημοτικό Κήπο

Δεντροφύτευση προσκόπων στο Δημοτικό Κήπο

6

    

 

15 πρόσκοποι και λυκόπουλα από το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων Χίου με έδρα τον Άγιο Μηνά προχώρησαν σε δεντροφύτευση στη βορινή πλευρά του Δημοτικού Κήπου Χίου.
     Τα παιδιά αφού καθάρισαν το χώρο από σκουπίδια στη συνέχεια σε συνεργασία με το Δήμο Χίου φύτεψαν δενδρύλλια δάφνης.
     Έτσι στο Δημοτικό Κήπο θα έχουν τη δική τους γωνιά που θα την προσέχουν κάθε φορά που θα επισκέπτονται με το Σύστημα ή με τους γονείς τους τον Κήπο.
     Σημαντική είναι η παρατήρηση των παιδιών ότι πετάμε πολλά σκουπίδια και δεν προσέχουμε ότι αυτά μπερδεύονται μέσα στα φυτά, στέλνοντας έτσι και γενικότερο μήνυμα προστασίας του πρασίνου και του περιβάλλοντος προς τους μεγάλους.
     Το 8ο Σύστημα Αεροπροσκόπων έχει κάνει δεντροφύτευση –στα πλαίσια του προσκοπικού προγράμματος- και στην Κλειδού.
     Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή και το μεράκι των παιδιών εξέφρασε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Χίου Πάνος Αναγνώστου. Πρόσθεσε ακόμα ότι από την 1η Ιανουαρίου είναι σε εξέλιξη έργο με δεντροφυτεύσεις που για τα 2 τελευταία χρόνια φθάνει στο ύψος των 100.000 €.
     Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στην περιοχή της κλινικής Αυγουστή όπως και επί της οδού Κουντουριώτη. Παράλληλα περιμετρικά του κήπου φυτεύτηκαν περί τα 15 δέντρα σε σημεία που ήταν μόνο λάκκοι.
     Η συνεργασία με τους προσκόπους αναμένεται να συνεχιστεί από πλευράς του Δήμου Χίου αφού όπως μας είπε ο κ. Αναγνώστου σκέπτονται να ζητήσουν τη βοήθεια των προσκόπων και για τον καθαρισμό των ακτών παράλληλα με το μήνυμα για την προσοχή που πρέπει να δείχνουμε και για το θαλάσσιο περιβάλλον.
    
     Συμβουλές στους μεγάλους από τα λυκόπουλα
    
    

 Εφραίμ: Προσπαθούμε να καλυτερεύσουμε τον πλανήτης μας, δηλαδή κάνουμε απλώς μία δεντροφύτευση.
     Σοφία: Κάνουμε μία δεντροφύτευση. Ανοίγουμε το λάκκο, ρίχνουμε το χώμα, βγάζουμε τη γλάστρα και μετά τα φυτεύουμε
     Αντώνης: Ήρθαμε για να φυτέψουμε τα φυτά και να βοηθήσουμε το περιβάλλον. Θέλω να δώσω και ένα μήνυμα στους μεγάλους: να μην χρησιμοποιούν πολύ αμάξια και μηχανάκια αλλά να πηγαίνουν με τα λεωφορεία για να μη μολύνουμε το περιβάλλον.
     Τζένη: ήρθαμε εδώ με τους φίλους μου για να φυτέψουμε δεντράκια. Δεν πρέπει να πετάμε σακούλες, αλλά πρέπει να τα φροντίζουμε, να τα καθαρίζουμε, να τα προσέχουμε τα φυτά.
     Σοφία: Και το να μην πετάμε σκουπίδια ισχύει για όλους. Και για τους μεγάλους και για τους μικρούς, γιατί καμιά φορά μπορεί να το ξεχάσουμε
     Γιάννης: Εγώ πιστεύω ότι αυτό που κάνουμε, η δεντροφύτευση, είναι καλή για το περιβάλλον και προστατεύουμε έτσι τον πλανήτη.
     Στέλλα: ήρθαμε εδώ για να φυτέψουμε κάποια φυτά και να τα φροντίσουμε. Δεν κάνει να πετάμε σκουπίδια ή να τα χώνουμε στο έδαφος.
      Αγγελική- πρόσκοπος: Πρέπει όλοι μας να προσέχουμε το περιβάλλον έτσι ώστε να μην καταστραφεί.
 

του Θοδωρή Πυλιώτη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 15/4/2009