Αρχική Νέα Τοπικά Γιάννης Ξενάκης: η νέα πτέρυγα τελειώνει- συν. τύπου

Γιάννης Ξενάκης: η νέα πτέρυγα τελειώνει- συν. τύπου

3


Μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει  ολοκληρωθεί το έργο της νέας πτέρυγας του νοσοκομείου, το οποίο προχωρεί με πάρα πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς όπως ανακοίνωσε χθες στη συνέντευξη τύπου που έδωσε ο διοικητής του «Σκυλιτσείου» Γιάννης Ξενάκης. Το νοσοκομείο με τη νέα δομή των 172 κλινών που τελικά θα φτάσει, εφόσον μεσολαβήσουν οι αναγκαίες φάσεις -μεταφορά υπηρεσιών στη νέα πτέρυγα, επισκευή της παλαιάς κλπ -θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2010, αλλά με ελλιπές προσωπικό!
Κατά τον κ. Ξενάκη είναι αδύνατον ως τότε να έχουν καλυφθεί οι θέσεις που προβλέπει ο νέος οργανισμός. «Όταν χρειάστηκαν 24 χρόνια για να καλυφθεί ο παλιός, πώς θέλουμε σε ένα χρόνο να καλυφθεί ο νέος» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως θα πρέπει πρώτα να λειτουργήσουν και οι επιπλέον κλίνες για να μπορεί να αξιώσει το νοσοκομείο και το επιπλέον προσωπικό που απαιτείται.
Παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα ιδιαίτερα στο νοσηλευτικό τομέα, σε κάποιο βαθμό όμως αυτό οφείλεται στην όχι σωστή διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού, όπως είπε. Το μείζον ζήτημα κατά τον ίδιο έγκειται αλλού, καθώς δαπάνησε αρκετό χρόνο από τη συνέντευξη να «αποδείξει» ότι ήταν «λάθος» η μελέτη της νέας πτέρυγας, αφήνοντας σαφείς αιχμές στη ΔΕΠΑΝΟΜ και στην ηγεσία του υπουργείου υγείας που ήταν τότε στα πράγματα.
Ένα ακόμα θέμα που απασχόλησε τη συνέντευξη ήταν η νοσοκομειακή περιουσία. Ο κ.Ξενάκης παραθέτοντας και μια σειρά αριθμητικά στοιχεία, που ενδεχομένως θα μπορούσε να εξηγήσει κάποιος οικονομολόγος, και προκαλώντας μας να τα διασταυρώσουμε με τα επίσημα σχετικά έγγραφα, προσπάθησε να πείσει για την «απόλυτη διαφάνεια», με την οποία γίνεται η «αξιοποίηση και όχι εκποίηση» της, όπως επανειλημμένα τόνισε.
Κατά τα λοιπά ήταν μια ευκαιρία για το διοικητή του νοσοκομείου, για μια ακόμα φορά να εξαπολύσει μύδρους κατά του ΣΕΣΝΟΧ και κατά της βουλευτή Ελπίδας Τσουρή.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ; ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 9/4/2009 (DIMOKRATIKI.ORG)