Αρχική Νέα Τοπικά ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: Υπάρχει διέξοδος αν λειτουργήσουμε συλλογικά

ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ: Υπάρχει διέξοδος αν λειτουργήσουμε συλλογικά

16

 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ


Υπάρχει διέξοδος αν λειτουργήσουμε συλλογικά.



Για μια ακόμη φορά αποδεδείχθηκε η κοντόφθαλμη πολιτική της Δημοτικής Αρχής Μαλαφή στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβούλιου.
Η πλειοψηφία των θεμάτων που υπήρχαν στην ημερήσια διάταξη, ήταν διαχειριστικού περιεχομένου, ενώ θέματα που αφορούσαν το μέλλον του δήμου μας, ή συζητήθηκαν  στις τελευταίες θέσεις  μιας πολύωρης συνεδρίασης , με ότι αυτό συνεπάγεται ( π χ παράκαμψη Βροντάδου)  ή απορρίφθηκε η συζήτηση τους με καθαρά μικροπολιτικά κριτήρια ( δημιουργία άτυπου τοπικού συμβούλιου για τον Βρονταδο) ,που προτάθηκε από την παράταξη μας
Οι  «Πολίτες Ομηρούπολης» , ζήτησαν την συζήτηση του θέματος για την δημιουργία ενός διαπαραταξιακού «άτυπου» τοπικού συμβούλιου για τον Βρονταδο, μιας και η ανάγκη αυτή είχε καταγράφει μετά από επικοινωνία και επαφή με δημότες που εξέφρασαν την «απομόνωση» που αισθάνεται ο Βροντάδος από την δημοτική αρχή. Η «απομόνωση» αυτή επιβεβαιώθηκε και από την άρνηση της δημοτικής αρχής να πραγματοποιήσει λαϊκή συνέλευση στον Βροντάδο, με αποτέλεσμα το τεχνικό πρόγραμμα που καταρτίστηκε να μην αντιπροσωπεύει πολλά από τα προβλήματα της συγκεκριμένης περιοχής μιας και αυτά δεν καταγράφηκαν πουθενά.   

Θεωρούμε ότι η κάθε  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, πρέπει να βάζει  έστω ένα λιθαράκι στην ανάπτυξη  αν θέλουμε να μιλάμε για παραγωγικές συνεδριάσεις και για τον λόγο αυτό θα επιμείνουμε στο   αίτημα μας για συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος.
Παράλληλα  επαναφέραμε το αίτημα μας για  διευρυμένη σύγκληση   του δημοτικού συμβούλιου με μοναδικό θέμα  συζήτησης τον  Αναβατο, ο πάρεδρος του οποίου δέχτηκε λεκτική επίθεση από τον δήμαρχο με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την συνεδρίαση.
 Όσον αφορά το θέμα της «Παράκαμψης του Βροντάδου» προς την βόρεια Χίο με την δημιουργία περιφερειακού δρόμου αναγνωρίζουμε  την αναγκαιότητα δημιουργίας του , επαναφέρουμε  όμως παράλληλα την πρόταση   μας , σύμφωνα   με την οποία δεν είναι απαραίτητο ο δρόμος αυτός να εφάπτεται με τον Βροντάδο και μάλιστα στις  κατευθύνσεις σχεδιασμού που θα πρέπει να δοθούν  να  εξεταστεί και η εκδοχή   του  αποκλεισμού των ελικοειδών στροφών του  Αίπους, από την μελέτη.
Για ένα τόσο σημαντικό έργο θα πρέπει να ληφθούν υπόψη όλες οι εναλλακτικές λύσεις χωρίς να συνυπολογισθεί το οποίο κόστος απαιτείται προς όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος .
Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε να ενημερωθούμε επαρκώς ως προς το σύνολο των μελετών που έχουν γίνει , θέτοντας όμως ως αδιαπραγμάτευτο όρο να μείνει αλώβητη η περιοχή της Κλειδούς.
  Οι «Πολίτες Ομηρούπολης», έχουν  αποδείξει  σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις ότι κάθε θέμα που έρχεται προς συζήτηση υπερψηφίζεται ή καταψηφίζεται με μοναδικό κριτήριο το συμφέρον του τόπου μας.
Κανένα μικροπολιτικό κόστος δεν πρόκειται να εγκλωβίσει  την υπόσχεση  που έχουμε δώσει στους συνδημότες μας  και την τιμάμε από τον θεσμικό μας ρόλο.

Διαφήμιση