Αρχική Νέα Τοπικά Φιλοζωϊκός: Δεν επαρκούν τα κονδύλια του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης για τη στείρωση...

Φιλοζωϊκός: Δεν επαρκούν τα κονδύλια του υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης για τη στείρωση των αδέσποτων ζώων

7

 Από το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Χίου κοινοποιήθηκε η παρακάτω επιστολή από το φόρουμ στο διαδίκτυο των σωματείων που συμμετείχαν στο Ζωοφιλικό Συνέδριο της Καρδίτσας και αφορά τα χρήματα που διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στους Δήμους για προγράμματα στειρώσεων αδέσποτων σκύλων.
Το Δήμο Χίου τον ενδιαφέρουν αυτά τα πράγματα;

 

   «Πριν ένα μήνα περίπου σας είχα ενημερώσει για την συζήτηση που τηλεφωνικά είχα με την Δηλέ, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η υπεύθυνη στη υπηρεσία του γνωστού υπουργείου για τα προγράμματος στείρωσης και περίθαλψης των Δήμων. Στο ερώτημά μου αν θα υπάρξει τέτοιο πρόγραμμα για το 2009, μου απάντησε, ότι το υπουργείο ενέκρινε ένα ποσό 1.000.000 ευρώ, αλλά τα 600.000 και παραπάνω αφορούσαν υποχρεώσεις του υπουργείου προς τους δήμους για το πρόγραμμα του 2008.
   Έμενε λοιπόν για το ‘09 το  αστείο ποσό των 300.000 ευρώ, ίσως και λιγότερο για τις ανάγκες των 900 δήμων, που θεωρητικά θα ζητούσαν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.
  Την προηγούμενη βδομάδα επικοινώνησα και πάλι για να δω που βρίσκεται το θέμα, και η απάντηση του γνωστού επίσης Παπαδόπουλου, – η Δηλέ έλλειπε στο εξωτερικό- ήταν ότι έχουν κάνει νέο αίτημα προς τους αρμόδιους για αύξηση του ποσού.
  Επειδή αυτή η απάντηση δεν με κάλυπτε, γιατί φτάνουμε στον Απρίλη χωρίς κάτι συγκεκριμένο για τα προγράμματα στείρωσης, επικοινώνησα μα την ιδιαιτέρα του νέου υπουργού, ευγενέστατη δεν λέω, η οποία δεν γνώριζε τίποτα από αυτά, της φαινόταν κάτι σαν αλλαμπουρνέζικα, όμως μετά από συζήτηση μου υποσχέθηκε, ότι θα ερευνήσει το θέμα και θα μου απαντήσει από βδομάδα.
  Αυτά για όσους αδημονούν να ενταχθούν οι δήμοι τους σε προγράμματα στείρωσης κλπ.


Φιλικά
Νατάσα Μπομπολάκη»