Αρχική Απόψεις Aρθρα Ιάκωβος Μπριλής: Ποια δημοτικά έργα γίνονται στο Φραγκομαχαλά;

Ιάκωβος Μπριλής: Ποια δημοτικά έργα γίνονται στο Φραγκομαχαλά;

15

 

Περνοδιαβαίνοντας κάθε μέρα στη γειτονιά δεν βλέπουμε να γίνεται τίποτα! Εκτός κι αν τρέχουν έργα αόρατα!
«Βρε παιδιά στη γειτονιά θα σταυρώσουμε δουλειά;» μας ρωτούν πολλοί που γνωρίζουν ότι από χρόνια ενδιαφερόμαστε  για τα κοινά της γειτονιάς μας. Πέρασαν δυόμιση χρόνια που ανέλαβε η   νέα μας δημοτική  αρχή.
Τον πρώτο χρόνο όλοι οι συμπολίτες έλεγαν ας  τους αφήσουμε να δούμε πώς θα πορευτούν. Το ίδιο λέγαμε κι εμείς οι Φραγκομαχαλούσοι.   Θέσαμε ωστόσο δημόσια υπόψη ορισμένα αιτήματα και περιμένουμε ακόμη να δούμε κάτι να προχωρήσει.
Α) Είπαμε θέλουμε οπωσδήποτε τη ΜΟΝΟΔΡΟΜΗΣΗ, μας είπαν περιμένετε να τελειώσει ο περιφερειακός στον Άγιο Αρτέμιο και τότε θα το κάνουμε. Τούτο είναι πολύ βασικό και δεν κρύβουμε ότι το περιμένουμε όλοι πώς και πώς χρόνια και χρόνια. Τώρα μας το υποσχέθηκαν ξανά αλλά  αν αργοπορήσουν τότε δεν απέχει και πολύ να προταθεί και ξεσήκωμα των κατοίκων και κάθοδος στο Δημαρχείο Χίου.
Β) Ζητήσαμε αλλαγή  νυκτερινού ηλεκτροφωτισμού με νέους σύγχρονους λαμπτήρες όπως στην Καπέλα το Βαρβάσι το Καστέλο. Πάλι δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν μας  βλέπουν ότι είμαστε στην επέκταση της πλατείας προς τα πάνω και  έτσι να μας αναβαθμίσουν;
Γ) Έχουμε θέσει ότι πρέπει να γίνει και πάλι- έστω στενό-  πεζοδρόμιο στην Κ. Μονομάχου όπως είχε και παλαιότερα γιατί ο κόσμος περπατά με κίνδυνο ανάμεσα στα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια . και τούτο για το μέλλον παραπέμπεται.
Δ) Ζητούμε να έρχεται οδοκαθαριστής με το καρότσι μια-δυό φορές την εβδομάδα να συμμαζεύει τα σκόρπια σκουπίδια του κεντρικού δρόμου τουλάχιστον . Τούτο έγινε μια -δυο φορές και ξεχάστηκε  όπως φαίνεται.
Ε) Θέσαμε το ζήτημα της διαπλάτυνσης της οδού Σκαραμαγκά αφού απ΄ εκεί εξυπηρετείται η ανατολική πλευρά της συνοικίας μας προς την Καπέλλα. Αποτέλεσμα, γκρεμίστηκε ο τοίχος του Πάγκαλου και δυο σιδερόβεργες οριοθετούν τον δρόμο. Μα καλά ούτε εδώ δεν μπορεί να δοθεί λύση την ώρα που ελλοχεύει ο κίνδυνος αυτοκίνητο, μηχανάκι πεζός, παιδάκι να πέσει μέσα στο περιβόλι και να τραυματισθεί ή ακόμη και να σκοτωθεί;
ΣΤ) Χρειάζεται κάποιους χώρους  για πάρκινγκ ο Φραγκομαχαλάς. Υπάρχουν κάποια μικρά έστω οικοπεδάκια ή χαλάσματα που θα μπορούσε ο Δήμος σε συνεννόηση με τους ιδιοκτήτες να παρέμβει. Ωστόσο δεν εκδηλώνεται και γι αυτό ενδιαφέρον.
Αν όλα αυτά  δεν αποτελούν για το Δήμο Χίου προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη στη γειτονιά που ζει , τότε τι μιλάμε και εξαγγέλλουμε  έργα και έργα στις γειτονιές της πόλης τον καιρό των εκλογών. 
Καιρός δεν είναι στον τρίτο χρόνο που διανύει  η Δημοτική Αρχή  να σκύψει και  σ΄  αυτά τα θέματα ουσίας και όχι να βλέπει ως μόνα και κύρια  όσα γίνονται  στο κέντρο, την πλατεία και τους μαγαζόδρομους;
                                                  
                                                            Ιάκωβος  Γ.  Μπριλής
                                          Αντιπρόεδρος «ΔΕΣΜΟΥ ΤΟΥ ΦΡΑΓΚΟΜΑΧΑΛΑ».