Αρχική Νέα Τοπικά Γ.Γ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου: ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης κάποιων έργων

Γ.Γ. Περιφέρειας Β. Αιγαίου: ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης κάποιων έργων

15

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥΣε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 14 Απριλίου στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών  υπό την προεδρία του αρμόδιου Υφυπουργού κ. Αθανάσιου Μπούρα για το κλείσιμο των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Γ΄ Κ.Π.Σ, συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, κ. Γιάννης Λέκκας.
Στην σύσκεψη επίσης συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Σπυρίδων Ευσταθόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής κ. Εμμανουήλ Κατσιαδάκης, στελέχη των Υπηρεσιών του ΥΠΟΙΟ, της Περιφέρειας και της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής.
Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η ομαλή πορεία υλοποίησης του ΠΕΠ Βορείου Αιγαίου και η υπερκάλυψη των στόχων του προγράμματος  δεδομένου ότι οι πληρωμές  των λογαριασμών μέχρι σήμερα ανέρχονται στο 104%.
Παράλληλα  ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης κάποιων έργων  των οποίων η υλοποίηση τους παρατάθηκε λόγω της ισχύουσας παράτασης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων μέχρι τις 30 Ιουνίου. Το αίτημα αυτό ικανοποιήθηκε και έτσι  εξασφαλίστηκαν για όλες τις συλλογικές αποφάσεις οι απαιτούμενες πιστώσεις  για να καλυφθούν οι  αναμενόμενοι λογαριασμοί μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος.
Με τον τρόπο αυτό συνεχίζεται, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας  κ. Γιάννης Λέκκας, η απρόσκοπτη αποπληρωμή όλων των έργων συμπεριλαμβανομένων  και των έργων «γέφυρες» τα οποία θα ολοκληρωθούν στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.
Σε ότι αφορά την υλοποίηση των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι» έγινε δεκτό το αίτημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για αύξηση του προϋπολογισμού των προγραμμάτων προκειμένου να καλυφθούν άμεσα όλες οι υποχρεώσεις των αντίστοιχων δομών. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται άμεσα και  οι Υπηρεσίες της Περιφέρειας μας.