Αρχική Απόψεις Aρθρα Φιλοζωϊκός: 19 ανεπιθύμητα σκυλιά σε 3 μέρες! Σταματήστε να αγοράζετε σκύλους

Φιλοζωϊκός: 19 ανεπιθύμητα σκυλιά σε 3 μέρες! Σταματήστε να αγοράζετε σκύλους

11

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
αρ. μητρ. Πρωτ. Χίου 467/30-09-96
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org,


19 ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΕ 3 ΜΕΡΕΣ


ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΤΕ ΣΚΥΛΟΥΣ
ΕΦΟΣΟΝ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΕΤΕ


  

 Από ένα κουτάβι άφησαν άγνωστοι στην αυλή του Βασίλη Αγιαννίδη και της Πόπης Φλάμου, προέδρου και ταμία του Συλλόγου αντίστοιχα. Δύο σκυλιά εγκαταλείφθηκαν στη Λότζα και ένα στην Κλειδού, στο Βροντάδο. Ένα σκυλί παραδόθηκε στο Φιλοζωικό με συνοπτικές διαδικασίες λόγω οικογενειακών προβλημάτων και δύο περισυλλέγησαν από το Σύλλογο μετά τον αιφνίδιο θάνατο του ιδιοκτήτη τους. Τέλος εγκαταλείφθηκαν δέκα σκυλιά, οκτώ εκ των οποίων κουτάβια, στη χωματερή του Δήμου Χίου και ο Φιλοζωικός Σύλλογος ειδοποιήθηκε από Αθηναϊκή εφημερίδα – προφανώς τα εγκλήματα κατά των ζώων στη Χίο είναι γνωστά στο πανελλήνιο. Στη χωματερή τα μέλη του Συλλόγου βρήκαν μόνο τα έξι κουτάβια, τα δύο ενήλικα σκυλιά, σε άθλια κατάσταση, και άλλο ένα ενήλικο, ημιθανές, εγκαταλειμμένο νωρίτερα από τα άλλα. Αυτά σε διάστημα τριών ημερών.
   Όποιος μπορεί να διαχειριστεί αυτή την κατάσταση ας το κάνει διότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος αδυνατεί. Η ανάγκη εθελοντών για την περισυλλογή και οικογενειών για την φιλοξενία των ανεπιθύμητων σκύλων, δεν μιλάμε τέρατα αλλά για ζωάκια που τα βαρέθηκαν οι ιδιοκτήτες τους, είναι επιτακτική.
   Συμπερασματικά ο κόσμος απερίσκεπτα και βιαστικά αγοράζει ζώα ενώ ελάχιστες φορές απευθύνονται στον Φιλοζωικό για να υιοθετήσει σκύλο. Οι περισσότεροι άνθρωποι τους εγκαταλείπουν σε λιγότερο από δώδεκα μήνες και κάποιοι άλλοι, οι πιο απάνθρωποι, μετά από μερικά χρόνια αφού τους ταλαιπωρήσουν έχοντας τους δεμένους νυχθημερόν. Άλλοι  εγκαταλείπουν, πετούν στα σκουπίδια ή σκοτώνουν τα κουτάβια που κάνουν οι σκύλοι τους. Δυστυχώς κανείς δεν σκέφτεται πως όταν αγοράζει ένα σκύλο είναι υποχρεωμένος να ζήσει μαζί του για δεκαπέντε με δεκαοκτώ χρόνια, να τον στειρώσει εφόσον δεν μπορεί να διαθέσει τα κουτάβια του και κυρίως να τον προσέχει και να μην τον εγκαταλείψει ποτέ.
   Στη φωτογραφία, τρεις από τους κακομοίρηδες που πετάχτηκαν στη χωματερή και τώρα ψάχνουν για σπίτι, την ώρα που παίρνουν το δρόμο της επιστροφής μαζί με τα μέλη του Φιλοζωικού. Δύο αδέλφια τους δεν βρέθηκαν οπότε θα πεθάνουν από ασιτία ή δηλητηρίαση εκεί που τους πέταξε η πολιτισμένη κοινωνία μας.