Αρχική Νέα Τοπικά Απάντηση Περιφέρειας για «Βοήθεια στο Σπίτι»

Απάντηση Περιφέρειας για «Βοήθεια στο Σπίτι»

6

 Την κατηγορηματική θέση ότι δεν υπήρξε καμιά ολιγωρία από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας στο θέμα της πληρωμής των εργαζομένων στο Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» διατυπώνει με δελτίο τύπου η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
  Απαντώντας σε σχετικά δημοσιεύματα του τύπου, η Περιφέρεια σημειώνει ότι  το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης με εντολή του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Β. Αιγαίου Γιάννη Λέκκα από τις 6 Απριλίου, είχε ενημερώσει τηλεφωνικά όλους τους Δήμους και τις Αναπτυξιακές Δομές των Δήμων να στείλουν έγκαιρα όλα τα απαραίτητα από το Νόμο δικαιολογητικά πληρωμής. Και αυτό προκειμένου να μην παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα στην πληρωμή των εργαζομένων. Από τις 43 συνολικά Δομές οι 30 κατέθεσαν πλήρη φάκελο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά οπότε και πληρώθηκαν μέχρι τις 15 Απριλίου.
Οι ενδιάμεσες μέρες χάθηκαν λόγω του ότι την Παρασκευή 10 Απριλίου και τη Δευτέρα 13 Απριλίου λόγω της αργίας Πάσχα Καθολικών, δεν γίνονται μεταφορές χρημάτων από το Περιφερειακό Ταμείο προς την Τράπεζα Ελλάδας.
«Εκ των άνω προκύπτει ότι οι υπηρεσίες του Περιφερειακού μας Ταμείου διεκπεραίωσαν τάχιστα τις σχετικές διαδικασίες κάνοντας ότι ήταν δυνατό για να πιστωθούν άμεσα τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στο «Βοήθεια στο Σπίτι», σημειώνεται τέλος στο σχετικό δελτίο τύπου η Περιφέρεια Β. Αιγαίου.
  Σε ότι αφορά το νομό Χίου καταβλήθηκαν τα ακόλουθα ποσά στις εξής δομές:
1. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ, 20.000 €
2.  ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΧΙΟΥ (ΕΤΑΧ), 9.154,92 €
3. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ, 22.446 €
4. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ,  21.443 €
5. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ,  22.637,50 €
6. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΟΜΗΡΟΥΠΟΛΗΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΙΚΗ Α.Ε. ΔΗΜΟΥ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ , 17.158,70 €
7. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΈΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε., 19.075 €
8. ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (ΈΝΑ ΧΙΟΥ Α.Ε.), 19.032 €
 9. ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΧΙΟΥ (ΔΑΕΧ), 22.144,91 €