Αρχική Green Life Υγεία- Διατροφή Ιατρικός Σύλλογος: υπό όρους η λειτουργία δημοτικού ιατρείου στο Δημοτικό Μέγαρο Δ....

Ιατρικός Σύλλογος: υπό όρους η λειτουργία δημοτικού ιατρείου στο Δημοτικό Μέγαρο Δ. Χίου

35


Επιμένει ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου ότι το δημοτικό ιατρείο που σχεδιάζει η Δημοτική Αρχή Βρουλή στα υπόγεια του Δημοτικού Μεγάρου Χίου δεν εξυπηρετεί όπως έχει σχεδιαστεί ουσιαστικές ανάγκες. Προτείνει να στελεχωθεί μόνο με ιατρό ειδικότητας γενικής ιατρικής που να μη συνταγογραφεί, διαφορετικά αφήνει να εννοηθεί ότι δεν θα νομιμοποιήσει με τη συμμετοχή του την προγραμματική σύμβαση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:
   «Με αφορμή την αναγγελία έναρξης λειτουργίας Δημοτικού ιατρείου στο Δήμο Χίου τις προσεχείς ημέρες, το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου θα ήθελε να επαναλάβει ξανά τις θέσεις του Ιατρικού Συλλόγου Χίου, σχετικά με το θέμα, θέσεις που και γραπτώς έχουμε εκφράσει στο Δήμαρχο Χίου μετά από συνάντησή μας, τον Ιανουάριο του 2009.
   Το δημοτικό ιατρείο, όπως είναι σχεδιασμένο στην προγραμματική σύμβαση, νομίζουμε ότι δεν εξυπηρετεί ουσιαστικές ανάγκες.
   Η πόλη μας έχει σε μικρή ακτίνα και σε ικανοποιητικό βαθμό στελεχωμένες μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, τόσο του ιδιωτικού όσο και του Δημόσιου τομέα, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού της.
   Στην προγραμματική σύμβαση συνεχίζει να περιλαμβάνεται στους στόχους του έργου η συνταγογραφία, παρόλο που εμείς από την αρχή δηλώσαμε την αντίθεσή μας σε κάτι τέτοιο.
   Πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο ιατρείο στη Χίο θα είχε νόημα να λειτουργήσει μόνο για να παρέχει βασικές ιατρικές φροντίδες, σε ανασφάλιστους και άπορους, καθώς και στοιχειώδεις πρώτες βοήθειες. Συνεπώς ο Ιατρικός Σύλλογος Χιου μόνο για αυτή τη λειτουργία μπορεί να συναινέσει.
   Τέλος πρότασή μας είναι ένα τέτοιο ιατρείο να στελεχωθεί μόνο με ιατρό ειδικότητας γενικής ιατρικής.
   Ζητούμε λοιπόν να ληφθούν υπόψιν οι θέσεις μας, προκειμένου ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου να συμμετάσχει και να νομιμοποιήσει τμε τη συμμετοχή του, σαν μέλος της Κοινής Επιτροπής έργου, την προγραμματική αυτή σύμβαση.
   Ο Ι.Σ.Χ. παραμένει πάντα ανοικτός ο διάλογος, έχοντας στόχο του την κατά το δυνατόν καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους συμπολίτες μας και υποστηρίζοντας ανεπιφύλακτα τις θεσμοθετημένες δομές που εντάσσονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».
  

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ