Αρχική Πολιτισμός 4 & 5 Μαίου Παράδοση, τζαζ. γκόσπελ και Ινδικοί Ήχοι ταξιδεύουν στο...

4 & 5 Μαίου Παράδοση, τζαζ. γκόσπελ και Ινδικοί Ήχοι ταξιδεύουν στο Καφέ Κήπος

8

David Lynch,Τάκης Μπαρμπέρης, Φένια Παπαδόδημα, Γιώργος Παλαμιώτης στη Χίο
4 & 5 Μαίου Παράδοση, τζαζ. γκόσπελ και Ινδικοί Ήχοι ταξιδεύουν στο Καφέ Κήπος
Host: “CALLIOPE ARTS SPACE” IN CHIOS, GREECE – “ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΛΛΙΟΠΗ” ΣΤΗ ΧΙΟ


Type: Music/Arts – Concert
Network: Global
Start Time: Monday, May 4, 2009 at 10:00pm
End Time: Tuesday, May 5, 2009 at 12:00am
Location: Καφέ Κήπος
Street: Δημοτικός Κήπος Χίου
Phone: 2271025189
Email: callliarts@yahoo.gr

 

Η ηθοποιός και μουσικός Φωτεινή Παπαδόδημα πλαισιωμένη από τρεις εξαιρετικούς μουσικούς της ελληνικής μουσικής σκηνής όπως ο Τάκης Μπαρμπέρης στην κιθάρα, o David Lynch στο σαξόφωνο και το φλάουτο και ο Γιώργος Παλαμιώτης στο μπάσο, παρουσιάζουν τη νέα τους δουλειά με τίτλο Ανάσες και ταξιδεύουν μουσικά από την Μεσόγειο ως την Ινδία μέσα από παραδοσιακές μελωδίες αλλά και δικές τους συνθέσεις. Αφήνουν την φαντασία τους ελεύθερη να χρησιμοποιήσει οποιοδήποτε ερέθισμα δίνει έναυσμα στο τραγούδι να εξελιχτεί και στη μουσική να συνεχίσει να ταξιδεύει.

Μερικές πινελιές από γκόσπελ και μπλουζ, μουσικές της άλλης όχθης, δίνουν στο σύνολο μία ταυτότητα ξεχωριστή που ξεπερνά τα όρια της οποιασδήποτε παράδοσης. Τραγούδια όπως το Βάσανα, παραδοσιακό από τη Ρόδο, Κόρη στα Τριαντάφυλλα, παραδοσιακό Ηπείρου, θα δεθούν αρμονικά με το Sister Rosseta του Tom Waits, το Ινδικό Saraswati (Susheela Raman) και το Rien De Rien.


Η μουσική και ο στίχος μεταφέρουν ελεύθερα και δυναμικά, τα πανανθρώπινα συναισθήματα της ψυχής, το παλιό ξαναανακαλύπτεται και η ατμόσφαιρα αποκτά μαγεία, μυστήριο και ταξιδιάρικη διάθεση.


Τους προσκαλούν η Αίθουσα Τεχνώνν Καλλιόπη και το Καφέ Κήπος.

Κρατήσεις απαραίτητες.