Αρχική Νέα Τοπικά Π. Βρουλής: Εν αναμονή του ΦΕΚ για Δημοτικό Ιατρείο

Π. Βρουλής: Εν αναμονή του ΦΕΚ για Δημοτικό Ιατρείο

8

 

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη λειτουργία του δημοτικού ιατρείου στο υπόγειο του Δημοτικού Μεγάρου είναι ο Δήμαρχος Χίου Παντελής Βρουλής.
   «Περιμένουμε το ΦΕΚ που είναι ζήτημα ημερών ώστε να προχωρήσουμε στην προκήρυξη της θέσης», μας δήλωσε. Μάλιστα εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με την ανακοίνωση του ιατρικού συλλόγου.
   Στο θέμα της ειδικότητας σημείωσε ότι η πρόσκληση θα απευθύνεται σε παθολόγους, γενικής ιατρικής και καρδιολόγους και όχι μόνο σε γιατρό γενικής ιατρικής. «μακάρι να βρεθεί και ότι να’ ναι», σημείωσε.
   Επέμεινε στο θέμα της στιγμιογράφησης, σημειώνοντας ότι είναι ουσιαστικό. Άλλωστε όπως είπε κάτι τέτοιο κάνει στο ΚΑΠΗ ο γιατρός που πληρώνει ο Δήμος, ενώ με την πρόσληψη γιατρού θα καλύπτεται και αυτό το έργο με επίσκεψη κάθε Σάββατο.
   «Αν σκέφτεται το πολιτικό θέμα ο ιατρικός σύλλογος να θυμίσω ότι όλες οι δομές του Δήμου έχουν κοινωνικό χαρακτήρα», τόνισε ο κ. Βρουλής, υπονοώντας ότι και εκεί μπορεί να κατηγορηθεί ότι κάνει μικροπολιτική.
   Επιμένοντας τόνισε ότι όλοι οι Δήμοι έχουν ιατρεία, ενώ η ύπαρξη γιατρού στο Δήμο επιβάλλεται και από την εργατική νομοθεσία στα πλαίσια του γιατρού εργασίας.
   «Θα έχει τις καρτέλες των υπαλλήλων του Δήμου, θα εξυπηρετεί έκτακτα περιστατικά στην πλατεία από όπου περνούν όλοι οι Χιώτες, θα συνταγογραφεί, ενώ θα εξυπηρετεί και το ΚΑΠΗ», επέμεινε ο Παντελής Βρουλής.