Αρχική Νέα Τοπικά Τους έπιασαν με ΠΛΑΣΤΑ χαρτονομίσματα

Τους έπιασαν με ΠΛΑΣΤΑ χαρτονομίσματα

7

 

Η κυρία υποψιασμένη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά στην όλη συμπεριφορά των δύο νεαρών αλλοδαπών που θέλησαν να αγοράσουν πράγματα από το κατάστημά της, ενημέρωσε αμέσως το γνωστό της αστυνομικό. Αυτός αν και δεν εργαζόταν το πρωί του Σαββάτου έδρασε ευσυνείδητα, ενημέρωσε αμέσως την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας όπου με τη σειρά της έστειλε άντρες στην αγορά όπου έψαξαν και βρήκαν το ζευγάρι.
   Ο λόγος για τη σύλληψη δύο αδερφιών, ουκρανικής καταγωγής ο αδερφός είναι γεννημένος το 1984 και η αδερφή του το 1985 που είχαν επισκεφθεί τη μητέρα τους που διαμένει στη Χίο και με την ευκαιρία σκέφτηκαν να αντικαταστήσουν τα πλαστά τους χαρτονομίσματα με γνήσια, κάνοντας και τα απαραίτητα ψώνια!
   Στην τσάντα της κοπέλας βρέθηκαν 48 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ΕΥΡΩ και 6 των 50. Τα χαρτονομίσματα των 100 ΕΥΡΩ είναι τόσο καλά παραχαραγμένα που μέχρι και τα συμβατικά μηχανάκια για τον έλεγχο χαρτονομισμάτων δεν μπορούσαν να τα εντοπίσουν!   «Με γυμνό μάτι αλλά και με τα συμβατικά μηχανήματα ελέγχου δεν μπορούσε κάποιος να εντοπίσει ότι είναι πλαστά», σημείωσε ο Διοικητής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Κυριάκος  Αφενδούλης.

(στη φωτογραφία το κάτω χαρτονόμισμα είναι γνήσιο και το πάνω πλαστό).    Οι δύο νεαροί είχαν προλάβει να κάνουν συναλλαγές με 6 καταστήματα, από κατάστημα ρούχων μέχρι προποτζίδικο και ψιλικατζίδικο, δίνοντας συνολικά 7 χαρτονομίσματα των 100 ΕΥΡΩ για αγορές 180 ΕΥΡΩ και… κερδίζοντας 520 ΕΥΡΩ σε μετρητά!, 
 

 Όπως μας είπε ο διευθυντής της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Δημήτρης Γατσιός, υποψιάζονται ότι είναι φρέσκιας παραγωγής και τα έφεραν από την Αθήνα.

   Σε ερώτησή μας τι ισχυρίστηκαν οι 2 νεαροί, ο κ. Γατσιός σημείωσε ότι η κοπέλα κατέθεσε ότι κατά τον ερχομό τους με το καράβι τους πλησίασε ένας αλβανός και τους πούλησε τα πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 6000 ΕΥΡΩ έναντι 1000 ΕΥΡΩ ενώ αρνήθηκε ότι έχουν άλλο συνεργό.   Στον έλεγχο που έγινε στη συνέχεια στο σπίτι όπου έμεναν βρέθηκαν και 18 γραμμάρια χασίς καθώς και 4 ποτηράκια φελιζόλ στα οποία πιθανόν να καλλιεργούσαν σπόρους κάνναβης και 2 πλαστικά μπουκάλια που πιθανόν χρησιμοποιούσαν ως λουλά.
   Πιστεύεται ότι επέλεξαν σκόπιμα το Σάββατο για τις αγορές τους, ώστε να είναι κλειστές οι τράπεζες και να μη μπορούν να ελεγχθούν άμεσα.
   Με τα ψώνια που είχαν μαζί τους εντόπισαν από την αστυνομία γρήγορα τους καταστηματάρχες και επέστρεψαν τα αντικείμενά τους.
   Τα δύο αδέρφια προσήχθησαν την Κυριακή στον εισαγγελέα όπου τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για κακουργηματικές πράξεις και οδηγήθηκαν στον ανακριτή όπου τους δόθηκε προθεσμία για απολογία στις 29 Απριλίου, σημείωσε ο κ. Γατσιός ευχαριστώντας όλους τους αστυνομικούς αλλά και την κυρία που τηλεφώνησε στην αστυνομία και φθάσαμε έτσι στο σημείο αυτό.
  
   του Θοδωρή Πυλιώτη

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 28/4/2009