Αρχική Απόψεις Aρθρα Σαράντος Πιτσιλαδής: Η τραγική περιπέτεια της Αγγελικής, να γίνει αφορμή εκσυγχρονισμού του...

Σαράντος Πιτσιλαδής: Η τραγική περιπέτεια της Αγγελικής, να γίνει αφορμή εκσυγχρονισμού του τομέα δημόσιας υγείας στο νησί

9

 Χίος 27-4-2009


Αγαπητή εφημερίδα.Τρία χρόνια πέρασαν από τότε που έγινε το τραγικό περιστατικό της Αγγελικής στη ΔΕΗ. Στις δύσκολες αυτές στιγμές έγιναν φανερές οι μεγάλες ελλείψεις στο σύστημα υγείας του νησιού και οι κίνδυνοι που είναι εκτεθειμένοι οι κάτοικοί του.

Ανάμεσα στα αιτήματα της κοινωνίας που διαμορφώθηκαν τότε και διεκδικήθηκε με ένταση η υλοποίησή του, ήταν το αίτημα της τοποθέτησης και λειτουργίας μαγνητικού τομογράφου στο νοσοκομείο.


Ένα μηχάνημα που θα σώσει ζωές, που θα δώσει ελπίδες, που θα καλύπτει ένα ευρύτερο φάσμα ιατρικών περιπτώσεων, που θα βοηθήσει τους γιατρούς να κάνουν ασφαλέστερες διαγνώσεις, ένα μηχάνημα που με την ολοκλήρωση της νέας πτέρυγας θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα υγείας στο νησί μας.


Η είδηση ότι το Υπουργείο Υγείας ενέκρινε την αγορά του μηχανήματος και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τοποθετηθεί στη νέα πτέρυγα, που τελειώνει τον Ιούνιο, όπως δήλωσε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, μόνο χαρά προσφέρει σε όλους μας και ευχές να υλοποιηθούν σύντομα και τα άλλα αιτήματα της χιώτικης κοινωνίας, όπως:


 Η εφαρμογή του νέου κανονισμού λειτουργίας του νοσοκομείου, η πρόσληψη ιατρικού και νοσοκομειακού προσωπικού και η επάνδρωση του νοσοκομείου με νέες κλινικές.


Να γίνει η Χίος κέντρο του ΕΚΑΒ στο Αιγαίο, για την ταχύτερη διακομιδή των ασθενών νησιωτών στα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας.


 Η τραγική περιπέτεια της Αγγελικής πρέπει να γίνει η αφορμή εκσυγχρονισμού του τομέα δημόσιας υγείας στο νησί  και ο κάθε κάτοικός του να νιώθει σίγουρος  για την διασφάλιση της υγείας του και των δικών του ανθρώπων.


                                                                   Πιτσιλαδής Σαράντος