4 ευρωπαϊκά σχολεία συναντιούνται στην Καλλιμασιά

  20

      Την εμπειρία τους από τις επαφές που είχαν με μαθητές από Γαλλία, Πολωνία και Φιλανδία θα παρουσιάσουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του γυμνασίου Καλλιμασιάς, στην εκδήλωση που διοργανώνου την Κυριακή, 3/5, στις 7. 00 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο της Προόδου Καλλιμασιάς.
        Στα πλαίσια του προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Comenius αλληλοφιλοξενήθηκαν μαθητές από τα Γυμνάσια Καλλιμασιάς, Kerava Φιλανδίας, Nantes Γαλλίας και Zbuczynie Πολωνίας.
        Από την Τετάρτη βρίσκονται στη Χίο 3 μαθητές και 2 καθηγητές από τη Φιλανδία και 4 μαθητές με 4 εκπαιδευτικούς από τη Γαλλία και από την Πέμπτη 3 μαθητές και 2 εκπαιδευτικοί από την Πολωνία.
        Μέσα από την επιλογή των κείμενων που φιλοξενούνται στο πρόγραμμα της εκδήλωσης οι έλληνες μαθητές περιγράφουν τις εμπειρίες τους από τα ταξίδια στις τρεις αυτές χώρες:
         «Η εμπειρία μου από το πρόγραμμα «Έφηβοι- Ήρωες- Είδωλα» θα μου μείνει αξέχαστη, θα μου μείνει αξέχαστη η επαφή με τα παιδιά από τις άλλες χώρες, η προσπάθειά μας να συνεννοηθούμε στα Αγγλικά, να ανταλλάζουμε απόψεις, να γνωρίζουμε πως σκέφτονται οι άνθρωποι έξω από τη χώρα μας», σημειώνει η Άννα.
        «Το ταξίδι μου στην Πολωνία παρόλο που ήταν κουραστικό ήταν πολύ διασκεδαστικό!… πέρασα πολύ ωραία και μέσα στο σχολείο αλλά και τα βράδια που κάναμε βόλτες. Κάναμε πολλά πάρτυ και την τελευταία μέρα ένα μπάρμπεκιου», τονίζει η Κατερίνα ενώ ο Γιώργο συμπληρώνει «Το ταξίδι στην Πολωνία μου έδωσε ένα καλό μάθημα κοινωνικότητας,… άρχισα να προσαρμόζομαι στις ανάγκες των φίλων. Λάτρεψα πάρα πολύ αυτή τη χώρα», σημειώνει ο Γιώργος.
        «Περνώντας από μεγάλους δρόμους ή και από πιο μικρά δρομάκια είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να ζήσω για λίγο την καθημερινότητα της Γαλλίας που μέχρι πριν  λίγο έμοιαζε απόμακρη και διαφορετική. Τελικά διαπίστωσα ότι οι διαφορές είναι πολύ λίγες σε σχέση με τις ομοιότητες όπου είχαμε μεταξύ μας και όσες διαφορές υπήρχαν ήταν καθαρά λόγω κλίματος», αναφέρει ο Νίκος.
         «Αξέχαστο θα μου μείνει επίσης το καθαρό και ευρύχωρο σχολείο που επισκεφθήκαμε. Είχαν ένα τεράστιο γήπεδο καθώς επίσης και ένα μεγάλο εστιατόριο. Εντυπωσιαστήκαμε από τα θαυμάσια μουσεία, το ραδιοφωνικό σταθμό και τους πολλούς πίνακες ζωγραφικής διάσημων δημιουργών», προσθέτει η Κέλλη μεταδίδοντας άρωμα Φιλανδίας!
        Περιμένουμε τις εντυπώσεις και των φιλοξενουμένων μας από Ελλάδα, αλλά κυρίως από το εκπαιδευτικό μας σύστημα.