Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Γυμνάσιο Καλλιμασιάς: ολοκλήρωση επίσκεψης μαθητών- καθηγητών μέσω προγράμματος Comenius

Γυμνάσιο Καλλιμασιάς: ολοκλήρωση επίσκεψης μαθητών- καθηγητών μέσω προγράμματος Comenius

5

      Με την τελική σύσκεψη Ελλήνων και ξένων καθηγητών, σχετικά με τα παράγωγα του προγράμματος και την επίτευξη των στόχων του, ολοκληρώθηκε το διετές Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius «Έφηβοι Ήρωες Είδωλα, Ανακαλύπτω αξίες – Αναλαμβάνω δράση».

Το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς φιλοξενεί μαθητές και καθηγητές από τη Φινλανδία, Γαλλία και Πολωνία στο διάστημα από 28 Απριλίου έως και 6 Μαΐου.
Οι ομάδες ακολούθησαν τη ροή του προγράμματος και των δράσεων του σχολείου και συγκεκριμένα:
Την Πέμπτη 30 Απριλίου, το απόγευμα, έγινε σύντομη ξενάγηση στον Κάμπο,
την Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε εκδρομή στη Νότια Χίο,
το Σάββατο 2 Μαΐου πεζοπορία από Προβατά προς Νέα Μονή και περιδιάβαση σε Ανάβατο, Αυγώνυμα και Δασκαλόπετρα.  
 Την Κυριακή 3/5 στις 19:00 στην «Πρόοδο» Καλλιμασιάς έγινε η τελική παρουσίαση του Προγράμματος από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ένα  χορικό από την ‘Αντιγόνη’ του Σοφοκλή, τραγούδια από  το μιούζικαλ «Η μελωδία της ευτυχίας»,  αναβίωση χιώτικου γάμου με παραδοσιακούς χορούς της Χίου καθώς και απονομές.
      Τη Δευτέρα 4/5 το πρωί οι μαθητές και οι καθηγητές του προγράμματος πήγαν στον Άγιο Αιμιλιανό για τον καθαρισμό της παραλίας σε συνεργασία με το Δήμο Ιωνίας  και κατά την επιστροφή στο Σχολείο  ξεναγήθηκαν στο Δημοτικό Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς.
Τέλος τη Τρίτη 5/5 έγινε η επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου και στη Βιβλιοθήκη Κοραή.