Αρχική Νέα Τοπικά OEK προς Νομαρχία: Δίκαια τα αιτήματα των οικιστών στη Γεωργική Σχολή

OEK προς Νομαρχία: Δίκαια τα αιτήματα των οικιστών στη Γεωργική Σχολή

11

 Το δίκιο των διαμαρτυριών των κατοίκων στις εργατικές κατοικίες της Γεωργικής Σχολής αποδέχεται ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας. Με έγγραφό του αναφέρει ότι συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης και εντός των προσεχών ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί, ενώ δεν έχει γίνει οριστική παραλαβή του έργου.
     Το γεγονός όμως ότι ακόμα συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης, τονίζει η “Δημοκρατική” σημαίνει ή ότι το έργο είχε πάμπολλα προβλήματα ή οι εργασίες γίνονται με ρυθμούς χελώνας εις βάρος των κατοίκων.
     Απαντώντας στο σχετικό υπόμνημα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης ο ΟΕΚ σημειώνει επίσης ότι κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. στις 9 Απριλίου αποφασίστηκε η παραχώρηση τριών καταστημάτων του οικισμού στο Δήμο Καμποχώρων και αναμένεται τώρα η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης από το υπουργείο Απασχόλησης.
     Σε ότι αφορά τα προβλήματα των κατοικιών ο ΟΕΚ ενημερώνει ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων έχουν γίνει τα εξής:
     «…Στα πλαίσια της προσωρινής παραλαβής του έργου, επιτροπή από τεχνικούς υπαλλήλους του ΟΕΚ μετέβη στο έργο το Νοέμβριο του 2008, έκανε εκτενή έλεγχο σε όλο τον οικισμό και κατεγράφησαν όλα τα προβλήματα των οικιστών.
     Επίσης με έγγραφο της επιτροπής εδόθη εντολή στον ανάδοχο όπως επισκευάσει άμεσα όλες τις ατέλειες που κατεγράφησαν. Το Δεκέμβριο του 2008 κλιμάκιο τεχνικών υπαλλήλων του ΟΕΚ επισκέφθηκε και πάλι τον οικισμό για έλεγχο της πορείας των εργασιών αποκατάστασης οι οποίες ήταν εν εξελίξει.
     Μετά την επιστολή του Συλλόγου των οικιστών και του Εργατικού Κέντρου Χίου το Μάρτιο του 2009, ο ΟΕΚ και πάλι ανταποκρίθηκε άμεσα με την αποστολή κλιμακίου τεχνικών υπαλλήλων για τη διαπίστωση της πορείας των εργασιών σε συνεργασία και παρουσία μελών του ΔΣ του Συλλόγου των οικιστών.
     Σήμερα (σ.σ. το έγγραφο έχει ημερομηνία 23/4) έχει αποκατασταθεί το μεγαλύτερο μέρος των προβλημάτων και εντός των προσεχών ημερών θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες αποκατάστασης.
     Στη συνέχεια επιτροπή από τεχνικούς υπαλλήλους του ΟΕΚ θα μεταβεί επί τόπου του έργου προκειμένου να διενεργηθεί η προσωρινή παραλαβή του έργου από τον ανάδοχο.
     Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι η υπηρεσία του ΟΕΚ παρακολουθεί αποτελεσματικά την εξέλιξη των εργασιών αποκατάστασης και ανταποκρίνεται άμεσα στα δίκαια αιτήματα των δικαιούχων του.».