Αρχική Νέα Τοπικά Εξωτερική φρουρά φυλακών: Φταίει ο «διάσημος» κρατούμενος

Εξωτερική φρουρά φυλακών: Φταίει ο «διάσημος» κρατούμενος

10

 

   Την ευθύνη σε έναν συγκεκριμένο κρατούμενο των Δικαστικών Φυλακών Χίου για την εξέγερση το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας επιρρίπτει το Σωματείο Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης καταστήματος κράτησης Χίου.
      Χαρακτηρίζοντάς τον «διάσημο» το σωματείο στην ανακοίνωση καταγγέλλει την «παθητική στάση» του υπουργείου Δικαιοσύνης απέναντι στο συγκεκριμένο κρατούμενο και αναφέροντας δεν εμπλέκεται ο υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς.
    «Καταγγέλλουμε τη ψευδή δήλωση κρατουμένου του Καταστήματος Κράτησης Χίου προς τα ΜΜΕ ότι ο υπάλληλος της Εξωτερικής Φρουράς ήταν υπεύθυνος για την εξέγερση κρατουμένων την 4/5/2009.
      Σας κάνουμε γνωστό ότι ο υπάλληλος ανέχθηκε προκλητικά, ύβρεις και απειλές κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του καθώς και ρίψη κομματιών τσιμέντου και τούβλων ενώ οι κρατούμενοι προαυλίζονταν.
      Επίσης πρέπει να γίνει γνωστό ότι ο πιο πάνω κρατούμενος είναι «Διάσημος» για τα προβλήματα που δημιουργεί σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης και ο φάκελός του έχει «βαρύ φορτίο» από συνεχόμενα πειθαρχικά (στάσεις, εξεγέρσεις).
      Τέλος καταγγέλλουμε την παθητική στάση που κρατάει το υπουργείο Δικαιοσύνης και όλοι οι αρμόδιοι φορείς απέναντι στο συγκεκριμένο κρατούμενο και ευελπιστούμε ότι τέτοιου είδους αντιμετώπιση στο μέλλον θα εξαλειφθεί», σημειώνεται στην εν λόγω ανακοίνωση του σωματείου Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρούρησης Φυλακών Χίου.