Αρχική Νέα Αθλητικά Σιδερής Αμέντας: για αποτελέσματα εκλογών ΕΠΣ

Σιδερής Αμέντας: για αποτελέσματα εκλογών ΕΠΣ

19

Δελτίο τύπου
Σιδερή Αμέντα, υποψηφίου Πρόεδρου στην ΕΠΣ Χίου   

 

  Οι εκλογές της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων τελείωσαν. Αφού δώσω θερμά συγχαρητήρια στο κο Σαρρή και στην ομάδα του, θα μου επιτρέψετε να σχολιάσω και εγώ το πολιτικό κομμάτι.
    Δυστυχώς τα σχόλια επικεντρώνονται στο πρόσωπο, ιδίως του Δημάρχου και στοχοποιούν μόνο αυτόν, εμφανίζοντας σημάδια κάποιας εμπάθειας.
    Θέλω να σας δηλώσω ότι ο Αμέντας μπορεί να ακούει, αλλά μέχρι ένα σημείο.         Είναι γνωστές οι δημόσιες αντιπαραθέσεις μου με το Δήμαρχο, πράγμα που συμβαίνει διότι έχω το θάρρος της γνώμης μου και δε φοβάμαι να την εκφράσω. Όπως αρμόζει εξάλλου στην έννοια της δημοκρατίας και ο Δήμαρχος προς τιμή του δεν μας έχει στρατιωτάκια, αλλά μας επιτρέπει και την έκφραση του λόγου και βεβαίως δεν φέρεται εκδικητικά.
    Την ομάδα μου κανείς δεν μου την υπέδειξε. Ο Δήμαρχος ουδέποτε αναμείχθηκε στη σύνθεσή της. Το μόνο που τον ρώτησα είναι αν θα με στηρίξει σε περίπτωση καθόδου μου στις εκλογές και με στήριξε αφού είμαι μέλος του συνδυασμού του, με τον τρόπο του.
    Ιδιαίτερα θα αναφερθώ στο κο Καζάνα για τον οποίο υπάρχουν κακεντρεχή σχόλια από μερίδα του τύπου, ο οποίος ανταποκρίθηκε σε δική μου πρόσκληση, διότι τον θεωρούσα ικανότατο και τιμιότατο για το ευαίσθητο κομμάτι των οικονομικών της ΕΠΣ καθώς και τα παιδιά που έχουν σχέση με το Δήμο της Χίου, λόγω της καθημερινής μας συνεργασίας εδώ και 2,5 χρόνια. Υπάρχει αλήθεια καμία αντίρρηση για κανέναν;
    Κάποιοι προσπάθησαν να υποδείξουν ποιους να βάλλω ή να βγάλω, αλλά μάλλον δε με γνωρίζουν καλά. Για κάθε τι που με αφορά φέρω ακέραια την ευθύνη και δε δέχομαι υποδείξεις, ιδίως υπό τύπον απειλής. Ισα ίσα τώρα που ήμουν επικεφαλής ήταν ότι χειρότερο. Εκείνο που με στεναχωρεί είναι ότι οι απειλές πιθανά πραγματοποιήθηκαν και κάποια παιδιά απογοητεύτηκαν τόσο ώστε αποσύρθηκαν ηθελημένα από τη δεύτερη ψηφοφορία, όπως ο Λεωνίδας ο Ροδίτης αλλά και ο κος Καζάνας.
    Μάλλον λύνεται και η απορία γιατί πήρε ένα ψήφο την επόμενη ημέρα.
    Εκείνο που πρέπει όμως πολιτικά να καταγραφεί και λυπάμαι που δεν το έχετε αγγίξει και το οφείλω στους συνεργάτες μου, είναι το ότι δημιουργήθηκε μια ομάδα διαφόρων αποχρώσεων(ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ) και «πόλων», με ευρύτητα σκέψης με κοινό στόχο, με γνώμονα μόνο την προσωπική αλληλοεκτίμηση. Είναι οι καλύτερες εκλογές που έχω κάνει στη ζωή μου. Δεμένοι με ανοιχτή γραμμή, ανά πάσα στιγμή λειτουργούσαμε ατομικά και ταυτόχρονα συλλογικά συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο και γνωρίζοντας τι ακριβώς γίνεται.
    Το «μωσαϊκό» αυτό που αποτελείται από «νέα» παιδιά και ο τρόπος λειτουργίας και σκέψης, νομίζω ότι πρέπει να είναι παράδειγμα ως προς την ενότητα που πρέπει να έχουμε οι Χιώτες, οι πολιτικοί, όταν διεκδικούμε κάτι καλό για τη Χίο, ασχέτως προσωρινού αποτελέσματος.
     Θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό και σίγουρα δε θα χαθούμε.
     Οι εκλογές αυτές καταγράφονται τουλάχιστον από εμένα ως μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, το ίδιο θέλω να σκεφτούν και οι συνεργάτες μου. Δεν έχω την αίσθηση του ηττημένου σε καμία περίπτωση και παίρνω όλη την ευθύνη πάνω μου για λάθος κινήσεις στη πολιτική σκακιέρα.
    Ας σταματήσουν οι αερολογίες μερίδας του τύπου ιδίως προς το πρόσωπο του Δημάρχου και ότι θέλουν ας ρωτήσουν προσωπικά εμένα.
     Ευχαριστώ όσους μας στήριξαν καθώς και όλα τα σωματεία για τη συμμετοχή τους και καλώ να μη υπάρξουν αντίποινα. Η ψήφος και η γνώμη του καθενός πρέπει να είναι σεβαστή με καλή θέληση.