Αρχική Νέα Τοπικά INSULEUR: Γενική Συνέλευση και νέο Διοικητικό Συμβούλιο

INSULEUR: Γενική Συνέλευση και νέο Διοικητικό Συμβούλιο

7

 Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μαγιόρκα Χοάν Γκουάλ ντε Τορρέλια [Joan Gual de Torrella] θα είναι πρόεδρος του Δικτύου για τα τρία επόμενα χρόνια.


Βρυξέλες 4/05/2009. Σήμερα πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλες η Γενική Συνέλευση του Δικτύου Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ευρωπαϊκής Ένωσης – INSULEUR  όπου εκλέχτηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο για τα επόμενα 3 χρόνια . Νέος πρόεδρος του Δικτύου, εκλέχτηκε,  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μαγιόρκα, Χοάν Γκουάλ ντε Τορρελια [Joan Gual de Torrella]. Είναι η πρώτη φορά που ένας Ισπανός εκπρόσωπος εκλέγεται πρόεδρος του INSULEUR. Ο κ. Γκουάλ θα συνεργαστεί στη διάρκεια της θητείας του με μία ομάδα  που αποτελείται από άλλα έξη μέλη: 4 αντιπρόεδροι, 1 ταμίας και 1 γενικός γραμματέας. Όσον αφορά την εθνικότητα, η σύνθεση του Συμβουλίου είναι η εξής: δύο Ισπανοί, δύο Έλληνες, ένας Γάλλος, ένας Ιταλός και ένας Μαλτέζος.


Και ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο θα είναι ως εξής:
* Πρόεδρος:
Joan Gual de Torrella Guasp
(CCI1 Μαγιόρκα) -ΙΣΠΑΝΙΑ
* Αντιπρόεδρος:
Arturo Escuder
(CCI Τενερίφε) -ΙΣΠΑΝΙΑ
* Αντιπρόεδρος:
Στέλιος Γιακουμογιαννάκης
(Επιμελητήριο Χανίων) – ΕΛΛΑΔΑ
* Αντιπρόεδρος:
Giancarlo Deidda
(CCI Κάλιαρι) ΙΤΑΛΙΑ
* Αντιπρόεδρος:
Eric Magamootoo
(CCI Νήσος του Ρεουνιόν) Γαλλία
* Ταμίας:
Γιώργος Μπενέτος
(Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά) – ΕΛΛΑΔΑ
* Γενικός Γραμματέας:
Joe Grech
(CCI Γκόζο) ΜΑΛΤΑ


 Το δίκτυο INSULEUR δημιουργήθηκε το 2000 με πρωτοβουλία Επιμελητηρίων διαφόρων νησιών που είχαν κοινά προβλήματα που πήγαζαν από το νησιωτικό χαρακτήρα τους (όπως η απομόνωση). Ο σκοπός του είναι η προώθηση της οικονομικής και κοινωνικής εξέλιξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το δίκτυο αποτελείται από 35 Εμπορικά Επιμελητήρια διαφορών Ευρωπαϊκών χωρών και διατηρεί συνεχή επαφή με τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς μεταφέροντας τις ανάγκες των επιχειρήσεων των νησιών με στόχο την δημιουργία μίας αναπτυξιακής πολιτικής για την εξέλιξη αυτών των περιοχών.  Τα διάφορα Ευρωπαϊκά δίκτυα έχουν αναγνωρίσει την επιπρόσθετη αξία του INSULEUR ως μοναδικό Ευρωπαϊκό δίκτυο εταιρικής συμπαράστασης σε νησιωτικό επίπεδο. Χάρις στη δουλειά που έχει διεξάγει τα τελευταία χρόνια, αυτό το δίκτυο έχει καταφέρει να ληφθούν υπόψη τα προβλήματα των νησιών στις κοινοτικές πολιτικές.


Στη διάρκεια του λόγου του, ο νέος Πρόεδρος του INSULEUR, κ. Χοαν Γκουάλ ντε Τορρελια [Joan Gual de Torrella] που έχει γεννηθεί στη Μαγιόρκα, ο οποίος είναι συγχρόνως Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Μαγιόρκας και Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού του Ανώτατου Συμβουλίου Επιμελητηρίων της Ισπανίας, ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη που τα μέλη του Δικτύου του έχουν δείξει και ανέπτυξε τις κύριες γραμμές δράσης του στρατηγικού του προγράμματος. Ο κ. Γκουάλ θα λάβει τη θέση του προηγούμενου προέδρου, Raymond Ceccaldi, προέδρου του Επιμελητηρίου του Ajaccio, Γαλλία,  ο οποίος ανέλαβε την προεδρία του INSULEUR  τα τελευταία τρία χρόνια. Οι προηγούμενοι Πρόεδροι του Δικτύου ήταν ο Ιταλός Ρομάνο Μαμπρίνι (2003-06) του Επιμελητηρίου του Κάλιαρι (Ιταλία) και ο Έλληνας Ηλίας Μιχαλάκης (2000-03) του Επιμελητηρίου Χίου (Ελλάδα).
Ο κ. Γκουάλ και η ομάδα του σκοπεύουν να εργαστούν σε δύο γραμμές: πρώτον, μέσω του lobbying ενώπιον των Ευρωπαϊκών και εθνικών Αρχών που έχει διενεργήσει ως τώρα και δεύτερο, διεξάγοντας σχέδια συνεργασίας του Δικτύου μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, σε θέματα τουρισμού, μεταφορών, ενέργειας και διαχείρισης του περιβάλλοντος ως επιλογές εταιρικής εξέλιξης. Σε αυτό το νέο στάδιο ο σκοπός είναι να γίνει το δίκτυο περισσότερο ορατό για τα μέσα και την κοινωνία γενικότερα, και τέλος, να συνεχιστεί η εμβάθυνση των γνώσεων σχετικά με την εξέλιξη των νησιωτικών ΡΥΜΕ και της οικονομίας των νησιών γενικώς.


Περισσότερες πληροφορίες : Εμπορικό Επιμελητήριο της Μαγιόρκα
Τηλ 971/710188 – ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: comunicacionmallorca@camaras.org