Αρχική Απόψεις Aρθρα Κώστας Μούνδρος: Με ποια κριτήρια καλούμαστε να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές

Κώστας Μούνδρος: Με ποια κριτήρια καλούμαστε να ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές

15

                                  ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΡΙΣΗΣ



        Με ποια κριτήρια καλούμαστε να ψηφίσουμε στις 7 Ιουνίου 2009


                                                                  άρθρο του Κώστα Μούνδρου (φωτογραφία: στη μέση)


Λίγες σχετικά μέρες μας χωρίζουν από την Κυριακή 7 Ιουνίου 2009 όποτε,οι ψηφοφόροι των Κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης,καλούμαστε να εκλέξουμε τους νέους Βουλευτές που θα μας εκπροσωπήσουν στον Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η φετινή εκλογική διαδικασία και η επιλογή των νέων Ευροβουλευτών,συμπίπτει με την κορύφωση μιας πρωτοφανούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης,όμοιας της οποίας μάλλον δεν έχει ξαναβιώσει η ανθρωπότητα,σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν έγκυροι οικονομικοί και πολιτικοί αναλυτές.


Η συγκεκριμένη κρίση ,η οποία, ως γνωστόν,ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και εξαπλώθηκε αστραπιαία σ΄ολόκληρο τον κόσμο, δημιουργεί καθημερινά άπειρα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που,λίγο ή πολύ,επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή εκατομμύριων πολιτών και θέτουν σε μεγάλους κινδύνους οπισθοδρόμησης τις οικονομίας όλων σχεδόν των κρατών της γης.


Μπροστά σ΄αυτούς τους κινδύνους για τα χειρότερα-που εμείς ακόμη δεν τα είδαμε-οι Κυβερνήσεις και οι Κεντρικές Τράπεζες ανά τον κόσμο,λαμβάνουν καθημερινά νέα μέτρα οικονομικής,δημοσιονομικής και κοινωνικής μορφής,επιδιώκοντας την γρήγορη  έξοδο από την κρίση και τη δημιουργία ξανά συνθηκών υγιούς και αειφόρου ανάπτυξης.


Ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής,η νέα, υπό τον Πρόεδρο Ομπάμα Δημοκρατική Κυβέρνηση,φαίνεται να αρχίζει να ελέγχει την κατάσταση και με τολμηρές αποφάσεις να θέτει τις βάσεις εξόδου από την  κρίση προς το τέλος τούτης της χρονιάς με αρχές του 2010.


Αντίθετα,στα Κράτη της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης,όπου τα δύο τρίτα των Κυβερνήσεων ελέγχονται από νεοσυντηρητικά κόμματα (Γερμανία,Γαλλία,Ιταλία,Ελλάδα κα) η ανάκαμψη –κατά τους αναλυτές-θα καθυστερήσει λόγω της άτολμης συντηρητικής πολιτικής που ασκούν οι συγκεκριμένες Κυβερνήσεις.


Αυτό,σε τελική ανάλυση,σημαίνει επί πλέον αρνητικές επιπτώσεις και πρόσθετο οικονομικό και κοινωνικό κόστος για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες.


Μπροστά σ΄αυτό το θλιβερό και γκρίζο σενάριο,κάποιες αχτίδες φωτός ξεπροβάλουν μέσων των προσεχών Ευρωεκλογών της 7ης Ιουνίου,εάν και εφόσον βεβαίως,οι ΄Ελληνες και Ευρωπαίοι ψηφοφόροι,αξιοποιήσουμε τη μοναδική ευκαιρία που μας δίνεται,να εκλέξουμε δηλαδή και να στείλουμε στο Ευρωκοινοβούλιο,Βουλευτές του Σοσιαλιστικού Προοδευτικού πολιτικού χώρου-όπου βεβαίως ανήκει και το ΠΑΣΟΚ-δίνοντας ταυτόχρονα και το σήμα για το νέο πολιτικό προσανατολισμό που πρέπει να ακολουθήσει και η Πατρίδα μας το συντομότερο δυνατό με στροφή της πολιτικοοικονομικής και κοινωνικής πολιτικής προς τα Κεντροαριστερά,πορεία που μπορεί να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου,μαζί με τις φωτισμένες και δημιουργικές κεντροαριστερές δυνάμεις του τόπου μας.


Όλοι λοιπόν εμείς που αγωνιούμε και πασχίζουμε για το καλό της πατρίδας και των παιδιών μας, ας στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα με την ψήφο μας στις προσεχείς ευρωεκλογές  για κάτι καλύτερο τόσο για την Ευρώπη όσο κυρίως για την Ελλάδα μας.

Διαφήμιση