Αρχική Νέα Τοπικά ΑΔΕΔΥ: Απεργία Πέμπτη 14 Μαΐου 1009. Συνάντηση 10.00 κάτω από τον...

ΑΔΕΔΥ: Απεργία Πέμπτη 14 Μαΐου 1009. Συνάντηση 10.00 κάτω από τον ΟΙΚΟ ΧΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ

12

 ΔΕΛΤΙΟ   ΤΥΠΟΥ
 Θ Ε Μ Α :  Απεργία Πέμπτη 14 Μαΐου 1009.  Συνάντηση 10.00 κάτω από τον ΟΙΚΟ ΧΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,            Συνεχίζουμε τον αγώνα:
Γιατί εμείς που πληρώσαμε τα κέρδη τους δεν πρέπει να πληρώσουμε και την κρίση τους.
Γιατί όσοι παίρνουμε μισθό 1.250 ευρώ καθαρά, μας θεωρούν υψηλόμισθους και δεν μας δίνουν καμία αύξηση.  Όμως και αυτοί που έχουν λιγότερες αποδοχές δεν παίρνουν αύξηση αλλά έκτακτο βοήθημα πείνας, που δίνεται μόνο για φέτος.  Είναι φανερό ότι η μείωση αυτή του εισοδήματος δεν θα περιοριστεί μόνο για το 2009, αλλά θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.
Γιατί συνεχίζουν να μας αφήνουν χωρίς εφάπαξ και αρνούνται να επιχορηγήσουν το Τ.Π.Δ.Υ.  Το πρόβλημα στο ΤΠΔΥ και στα άλλα Ταμεία δημιουργήθηκε διαχρονικά από την καταλήστευση των αποθεματικών, από τα παιχνίδια του χρηματιστηρίου, από τις ιδιωτικοποιήσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και από τον περιορισμό της μόνιμης απασχόλησης στο Δημόσιο.
Γιατί συνεχίζουν την πολιτική των ελαστικών εργασιακών σχέσεων και αντί για μόνιμο προσωπικό, προσλαμβάνουν έκτακτους, συμβασιούχους έργου, STAGE.
Γιατί συνεχίζουν και εντείνουν την πολιτική του ξεπουλήματος και των ιδιωτικοποιήσεων των Δημοσίων Υπηρεσιών και των ΔΕΚΟ.
Γιατί μετά και τη νέα έκθεση της Ε.Ε. για την ελληνική οικονομία και την εμμονή στο σύμφωνο σταθερότητας, προωθούνται νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, των ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων μας και των Δημοσίων Υπηρεσιών.
Γιατί απορρίπτουμε τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού που εφαρμόστηκαν χρόνια τώρα στον κόσμο, την Ευρώπη και τη χώρα μας και υποβάθμισαν και υποβαθμίζουν το βιοτικό επίπεδο και τη θέση των εργαζομένων, αυξάνοντας την ανεργία, τη φτώχεια, τον κοινωνικό αποκλεισμό.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
* Άμεση κρατική επιχορήγηση του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων
* Πραγματικές αυξήσεις, ανατροπή της λιτότητας, του παγώματος και της μόνιμης μείωσης των μισθών και των συντάξεων
* Ενιαία μόνιμη σχέση εργασίας στο Δημόσιο. Κατάργηση του θεσμού των εκτάκτων. Πλήρη απασχόληση. Όχι στην ελαστικοποίηση.
* Δίκαιο φορολογικό σύστημα και κοινωνική δικαιοσύνη.
* Κατοχύρωση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλιση στο Δημόσιο.  Μη εφαρμογή της ΔΕΚ για την εξίσωση των ορίων ηλικίας ανδρών και γυναικών.
* Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
Όλοι   στην απεργιακή κινητοποίηση στις 14 Μάη 2009
Όλοι 10 το πρωί στον ΟΙΚΟ ΧΙΟΥ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ
Από την Εκτελεστική  Γραμματεία