Αρχική Νέα Τοπικά Έγγραφο Νομάρχη σε υπουργό Μεταφορών: ζητείται δέσμευση για χρηματοδότηση αεροδρομίου

Έγγραφο Νομάρχη σε υπουργό Μεταφορών: ζητείται δέσμευση για χρηματοδότηση αεροδρομίου

5

  Την έντονη ανησυχία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης αλλά και όλων των φορέων του νησιού εκφράζει ο Νομάρχης Πολύδωρος Λαμπρινούδης με επιστολή του στον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών.
           Ενημερώνοντας τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ότι ο προκάτοχος του είχε δώσει τη διαβεβαίωση ότι μετά τη δικαστική απεμπλοκή του έργου εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης του αερολιμένα, θα εξασφαλιστεί η ένταξή του μέσω της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ζητά να υπάρξει μια υπεύθυνη κυβερνητική τοποθέτηση.
           Και αυτό διότι σύμφωνα με έγγραφο της ΥΠΑ του Απριλίου 2009, που έγινε γνωστό στη νομαρχία από το Βουλευτή Λέσβου Νίκο Σηφουνάκη, «οι οικονομικοί πόροι της Υπηρεσίας είναι άκρως περιορισμένοι και έχουν εξαντληθεί οι άμεσης προτεραιότητας προτάσεις της Υπηρεσίας για ένταξη έργων στο Δ’ ΚΠΣ που αφορούν έργα αναβαθμίσεων στα πέντε μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της χώρας».
           Ο κ. Λαμπρινούδης σημειώνει ότι σε ότι αφορά το αερολιμένα Χίου «ήδη οι προσφυγές κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έχουν απορριφθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ έχει προσδιορισθεί για τον προσεχή Σεπτέμβριο η επιδίκαση της οριστικής τιμής μονάδας για την πραγματοποίηση των απαιτούμενων απαλλοτριώσεων. Συνεπώς είναι επικείμενη η οριστική απεμπλοκή του έργου από δικαστικές εκκρεμότητες και ζητούμενη πλέον η χρηματοδότησή του».
           Και συνεχίζει:
           «…η συγκεκριμένη τοποθέτηση της υπα προκαλεί αναστάτωση και ανησυχία μεταξύ των φορέων της Χίου σχετικά με την τύχη του έργου της επέκτασης του Αεροδρομίου της Χίου.
           Ως υπεύθυνος φορέας δημοκρατικού προγραμματισμού του Νομού μας, παρακαλούμε να έχουμε μια σαφή και ειλικρινή απάντηση από την πλευρά σας: υπάρχει η πρόθεση της Κυβέρνησης για χρηματοδότηση της αναβάθμισης του Αεροδρομίου της Χίου μετά την οριστική δικαστική απεμπλοκή του.
           «Θεωρούμε ότι τα χρονικά περιθώρια έχουν πλέον εξαντληθεί και απαιτείται μια κυβερνητική τοποθέτηση σχετικά με την τύχη αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου.
           Σε κάθε άλλη περίπτωση δικαιούμαστε να συμπεραίνουμε ότι η πραγματικότητα και οι αληθινές κυβερνητικές προθέσεις αποκρύπτονται από τους φορείς και την τοπική κοινωνία της Χίου», καταλήγει ο κ. Λαμπρινούδης στο έγγραφο προς τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών.