Αρχική Νέα Τοπικά Ημερίδα Επιμελητηρίου: Προτάσεις και μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης

Ημερίδα Επιμελητηρίου: Προτάσεις και μέτρα για αντιμετώπιση της κρίσης

4

 

Ημερίδα με θέμα «οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην τοπική οικονομία και την επιχειρηματική δραστηριότητα» διοργανώνει το Επιμελητήριο Χίου την προσεχή Τετάρτη, 20 Μαΐου.
   Προσκεκλημένος για να καταθέσει προτάσεις και μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων θα είναι ο πρόεδρος του ομίλου ΝΗΡΕΑ Αριστείδης Μπελλές.
   «Ο κ. Μπελλές εκτός από ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, έχει άριστη γνώση της τοπικής αγοράς αλλά και της ιδιοσυγκρασίας του Χιώτη», σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χίου Αντώνης Ζαννίκος. Η σχετική πρόσκληση αναμένεται να επικυρωθεί από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δευτέρας 18 Μαΐου (στις 7.00 μ.μ.), οπότε και θα έχει λήξει και το θέμα της αίθουσας που πρόκειται να γίνει η εκδήλωση.
   Μια σύντομη εισαγωγή θα κάνει στην ημερίδα ο αναπληρωτής συντονιστής ΚΕΤΑ Βορείου Αιγαίου Γιώργος Περρής, δίνοντας τα χαρακτηριστικά του τοπικού επιχειρηματικού ιστού και το πώς η παγκόσμια οικονομική κρίση μπορεί να επηρεάσει την οικονομία του νομού.
   «Έχουμε μία εσωστρεφής οικονομία, χωρίς μεγάλα οικονομικά μεγέθη σε πρωτογενή, δευτερογενή αλλά και τριτογενή τομέα», μας είπε ο κ. Περρής. Οπότε ακόμα και η οικονομική κρίση μπορεί να μην είναι τόσο εμφανής αν κάνουμε συγκεκριμένε κινήσεις.
   Για παράδειγμα αν αντιμετωπιστεί το θέμα της μεταφοράς χρημάτων σε άλλες αγορές, είτε πρόκειται της γειτονικής Τουρκίας είτε της υπόλοιπης Ελλάδας, τα οφέλη θα είναι σημαντικά. Σε μια κλειστή –οικονομικά- κοινωνία όπως η δική μας, η απόλυση κάποιων αλλοδαπών εργαζομένων από μια οικοδομή έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στις διάφορες επιχειρήσεις που εμπλέκονται στις καθημερινές οικονομικές συνδιαλλαγές τους, μας σχολίασε ο Γ. Περρής. «Μια καλή λύση είναι να παίξουμε… αμυντικά. Ακόμα- ακόμα και το κάλεσμα στους Χιώτες αποδήμους ίσως να βοηθήσει σημαντικά την τοπική οικονομία», κατέθεσε την σκέψη του ο Γ. Περρής, σημειώνοντας ότι θα έχουμε να ακούσουμε ενδιαφέροντα πράγματα από τον κ. Μπελλέ.
  
   Προώθηση τοπικών προϊόντων
   Εξάλλου το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου θα συζητήσει την προσεχή Δευτέρα και το θέμα της ανάληψης δράσης για την προώθηση των τοπικών προϊόντων και του τουρισμού. Μεταξύ των προτάσεων θα είναι και η έκδοση ενός καλαίσθητου φυλλαδίου που θα προβάλλει τα τοπικά προϊόντα και που θα μοιράζεται από τα δύο καταστημάτων που προβάλλον διεθνώς τη Χίο, τα mastihashop και τα masticspa, με τα οποία έχει υπάρξει προσυνεννόηση από πλευράς Επιμελητηρίου..