Αρχική Green Life Ζώα & Περιβάλλον Φιλοζωϊκός: δηλητηριασμένες αλεπούδες, πέρδικες & κότες

Φιλοζωϊκός: δηλητηριασμένες αλεπούδες, πέρδικες & κότες

22

 ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ
Τ.Θ. 41, Χίος 82100, www.chiosaws.org, τηλ.6907758394


ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΕΣ-ΚΟΤΕΣ


 

 

  Το σημείο στο οποίο φτάνει η διαστροφή και η παράνοια στην Ελλάδα, διότι δυστυχώς το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στη Χίο, είναι απίστευτο. Πεζοπόροι, κυνηγοί, βοσκοί και απλοί ζωόφιλοι και φυσιολάτρες που είδαν και άκουσαν, ενημερώνουν το Φιλοζωικό Σύλλογο Χίου για τις δηλητηριασμένες αλεπούδες που βρίσκονται συνέχεια στην ύπαιθρο.
   Για το ποιος ευθύνεται λέγονται διάφορα. Κάποιοι λένε πως τα δηλητήρια τα βάζουν οι κυνηγοί για να μην τους τρώνε οι άτυχες αλεπούδες τα θηράματα, άλλοι λένε πως τα βάζουν οι βοσκοί για να σκοτώσουν είτε τις αλεπούδες είτε τα σκυλιά των κυνηγών ενώ μας είπαν και το πλέον παράλογο, πως δηλαδή κυνηγοί βάζουν με σύριγγες δηλητήριο σε καρπούς, σύκα παραδείγματος χάριν, ώστε να τα τρώνε οι κατσίκες και να πεθαίνουν.
   Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου δεν είναι ούτε αστυνομία ούτε ντεντέκτιβ για να βρει την αλήθεια πίσω από όλα αυτά. Όσοι σκοτώνουν την πανίδα και καταστρέφουν την χλωρίδα του νησιού ας αναλογιστούν τι είδους κόσμο θα παραδώσουν στα παιδιά τους.
   Για την οικολογική συνείδηση των κυνηγών ας πούμε επίσης πως οι οικόσιτες πέρδικες που ελευθερώνουν είναι σαν τις κότες: μόλις δουν άνθρωπο, το δολοφόνο τους στην συγκεκριμένη περίπτωση, τον πλησιάζουν γιατί νομίζουν πως θα τις ταΐσει. Τι υπέροχο σπορ, τι σπουδαίοι οικολόγοι στ’ αλήθεια αυτοί οι κυνηγοί.
   Α, και μην ξεχνάτε: μια φορά το χρόνο, όταν καλεί κάποια οικολογική οργάνωση, να σβήνετε τα φώτα για μια ώρα. Έτσι κάνετε το καθήκον σας και σώζετε την πλάση.