Αρχική Απόψεις Aρθρα Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου: υπέρ του έργου αποκατάστασης μαντρότοιχων

Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου: υπέρ του έργου αποκατάστασης μαντρότοιχων

10

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η παρέμβαση για την αποκατάσταση των μαντρότοιχων (πετροντούβαρων) στην περιοχή του Κάμπου, αποτέλεσε και αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας (ιδιαίτερα εκείνων που δεν έχουν τη δυνατότητα) αλλά και του Συλλόγου μας, στο οποίο ανταποκρίθηκε το Νομαρχιακό Συμβούλιο με την ψήφιση του συγκεκριμένου έργου, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Οι  λόγοι δε που επιβάλλουν κατά την άποψή μας την παρέμβαση ενός δημοσίου φορέα όπως η Νομαρχία είναι οι εξής:
1. Οι μαντρότοιχοι στους οποίους θα γίνει η παρέμβαση βρίσκονται κατά μήκος του εθνικού επαρχιακού δικτύου, οι καταρρεύσεις των οποίων αποτελούν σοβαρή απειλή για την οδική ασφάλεια.
2. Με το συγκεκριμένο έργο, όπως έχουμε πληροφορηθεί πρόκειται να κατασκευαστούν εσοχές για την τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων, προκειμένου να μην αποτελούν αιτία δημιουργίας ακόμη και θανατηφόρων ατυχημάτων.
3. Η αισθητική και ιστορική αξία της περιοχής του Κάμπου επιτάσσει, όποιες παρεμβάσεις, να γίνουν με ενιαίο τρόπο και σύμφωνα με τις υποδείξεις της αρμόδιας αρχαιολογικής υπηρεσίας, κάτι που εκ των πραγμάτων είναι ιδιαίτερα δύσκολο για τον κάθε ιδιώτη ξεχωριστά.
4. Σε περιοχές ιδιαίτερης αξίας, αποτελεί υποχρέωση των δημοσίων φορέων να παρεμβαίνουν και να κάνουν έργα για τη διατήρησή τους.
Τέλος δηλώνουμε ότι, ως κατοίκους του Κάμπου μας υποτιμά και μας προσβάλει η κατάταξη αυτού του έργου στην κατηγορία «ιδιωτικών ρουσφετιών».
Επίσης κανένα μέλος του Συλλόγου μας και κανένας κάτοικος του Κάμπου δεν θέλει να γίνεται διασπάθιση του Δημοσίου χρήματος για μικροπολιτικά παιχνίδια. Αυτά ας τα βρουν αυτοί που εμπλέκονται.
Είναι όμως απαράδεκτο για τις όποιες σκοπιμότητες να υπάρχει συνεχής αδράνεια και απραξία. Διότι στον Κάμπο δεν μένουν μόνο οι εύποροι συμπολίτες μας, αλλά και άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε τέτοιες ενέργειες, ώστε να αλλάξει η όψη του Νησιού μας.


Για το Δ.Σ του Φιλοπρόοδου Ομίλου Κάμπου
Ο Πρόεδρος
Μάρκος Ζαννίκος