Αρχική Νέα Τοπικά Ν.Α.Χ.: Απάντηση σε ανακοινώσεις Ισ. Μπουρνιά & ΝΟΔ Χίου

Ν.Α.Χ.: Απάντηση σε ανακοινώσεις Ισ. Μπουρνιά & ΝΟΔ Χίου

4

 Δεν μας προξένησαν εντύπωση οι ταυτόχρονες –και ταυτόσημες- ανακοινώσεις της ΝΟΔΕ Χίου της Νέας Δημοκρατίας και του συνδυασμού της κ. Ισ. Μπουρνιά στο Νομαρχιακό Συμβούλιο σχετικά με την εκδήλωση παρουσίασης των έργων της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης που πραγματοποιήθηκε στις 29/4 στο Ομήρειο.
Είναι πάγια πρακτική η διαστρέβλωση και η ισοπέδωση του πραγματοποιούμενου έργου από την πλευρά των παραπάνω φορέων. Θεωρούμε όμως αναγκαίο να επισημάνουμε τα εξής:
1. Αδικεί τον εαυτό της η κ. Μπουρνιά με όσα ανυπόστατα ανακοινώνει. Κι αυτό γιατί από την πλευρά μας θεωρούμε συμμέτοχες στο νομαρχιακό έργο όλες τις παρατάξεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου, γι’ αυτό και ακριβώς τις ευχαριστήσαμε στην εν λόγω εκδήλωση. Άλλωστε ειδικά η πρόταση της Ν.Α. Χίου για την 4η Προγραμματική Περίοδο αποτέλεσε ομόφωνη απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου. Δεν γνωρίζουμε ποιες μικροκομματικές σκοπιμότητες οδηγούν την κ. Μπουρνιά να διαφοροποιείται εκ των υστέρων.
2. Είναι γεγονός, που τεκμηριώνεται από στοιχεία,  ότι όλα τα μεγάλα που πραγματοποιούνται στο Νομό μας εντάχθηκαν για χρηματοδότηση επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ πριν το 2004. Για τη ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και για τον κυβερνητικό Βουλευτή του Νομού μας παραμένουν τα ερωτήματα – πρόκληση που έχουμε επανειλημμένως διατυπώσει: ποια είναι τα νέα έργα που θα ενταχθούν για το Νομό μας την παρούσα Προγραμματική Περίοδο; Τι θα γίνει με το Νέο Κεντρικό Λιμάνι της Χίου; Ποια θα είναι η τύχη του έργου του Αεροδρομίου της Χίου; Πότε προγραμματίζετε την  ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι, για τη μη ολοκλήρωση του οποίου κατηγορείται, εντελώς ανυπόστατα η Ν.Α. Χίου από την κ. Μπουρνιά, ενώ είναι πασίγνωστο ότι αποτελεί ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης;
3. Τέλος είναι τουλάχιστον ατυχής η αναφορά της κ. Μπουρνιά σε δικαστικές αποφάσεις που αφορούν το Νομάρχη. Η ουσία είναι ότι ανάλογα ζητήματα κρίνονται με αυτοδιοικητική πρακτική και όχι με προσφυγές που υπονομεύουν το πραγματοποιούμενο έργο.


Είναι άλλωστε γνωστό σε όλη την κοινωνία της Χίου ότι ο καθένας κρίνεται από τα έργα του, κι αυτό ακριβώς το πολύπλευρο έργο είχαμε τη χαρά να παρουσιάσουμε, ως οφείλαμε, στο Ομήρειο, σε εκατοντάδες συμπολίτες μας που μας τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους


Από το Γραφείο Τύπου της Ν.Α. Χίου