Αρχική Απόψεις Aρθρα Ισίδωρος Αμέντας: Προς όλους τους ποδοσφαιρικά εμπλεκόμενους

Ισίδωρος Αμέντας: Προς όλους τους ποδοσφαιρικά εμπλεκόμενους

46

 

Ενέργειες που θα έπρεπε να κάνουν και δεν έκαναν η Ε.Π.Σ. Χίου, καθώς και κάποιοι «αντικειμενικοί» δημοσιογράφοι, ήτοι το κόψιμο των επιχορηγήσεων προς τις Ε.Π.Σ. και το «ρίξιμο» του προέδρου της Χίου και μέλους της Ε.Π.Ο ως προς τις  επιχορηγήσεις. Την άδικη και τραγική κατάσταση να μην ολοκληρώνονται ή να αφήνονται άφτιαχτα και στη τύχη τους τα γήπεδα στο Νομό μας. Η διάλυση της ποδοσφαιρικής ακαδημίας της Ε.Π.Σ. Χίου και η υποχρέωση και καθοδήγηση στην αγορά νεαρών παικτών έναντι κάποιων ποσών. Η προχειρότητα της διοργάνωσης των πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών, αλλά και η εισπρακτική πολιτική από τα σωματεία, καθώς και η περίφημη αλλαγή του καταστατικού.
   Η αδυναμία τους προς τη κατεύθυνση αυτή, τους έκανε να φωνάζουν και σχεδόν να υποδεικνύουν ως κύριο φταίχτη όλων, το Δήμο Χίου και προσωπικά το Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Ισίδωρο Αμέντα, οι οποίοι κατά τη γνώμη τους, είναι μάλλον οι κύριοι φταίχτες για όλα τα παραπάνω και οδηγούν με τις προσωπικές τους ενέργειες το Χιακό Ποδόσφαιρο σε συρρίκνωση και μιζέρια, σε σχέση με το υψηλό επίπεδο που παρουσιάζει σήμερα σε όλους τους τομείς.
    Κύριοι κατήγοροι:
Η  Ε.Π.Σ Χίου, απέκτησε ξαφνικά φωνή, η οποία μη έχοντας σχέση;  με τα παραπάνω, βγαίνει ως νέος Ρομπέν των Δασών να διεκδικήσει την αδικία που παρατήρησε σε τρία σωματεία και να κατηγορήσει τους πλούσιους που τα πήραν, αλλά χωρίς να τους διαχωρίζει διότι είναι πάντα αμερόληπτη- όποιος είναι κοντά το νιώθει. Η νομότυπη(εκκρεμούν  κάποιες εκλογικές ενστάσεις- είπα να μην τις προχωρήσω αλλά αρχίζω και ζηλεύω) και άμεμπτη Ε.Π.Σ. Χίου και η οποία σέβεται ανθρώπους σωματεία και θεσμούς.
    Μετά την προεκλογική αλαζονεία όπου δεν έδινε έγγραφα, δεν έπαιρνε έγγραφα, ήρθε και η μετεκλογική.
    Αφού με κάλεσε την Τρίτη σε συνεδρίαση, άφησα και εγώ μια σοβαρή εκδήλωση που είχα ως Αντιδήμαρχος και πήγα στη πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής που με είχαν ορίσει. Εκεί κανείς δεν είχε την τόλμη; να μου ανακοινώσει ευθέως ότι «κόπηκα» από τις επιτροπές για απρεπή συμπεριφορά διότι συμφώνησα με το Δήμαρχο, αλλά μετά από μισή ώρα αφού κατάλαβα ότι κάτι συμβαίνει, ρώτησα το κο Σιδεριδάκη και αποχώρησα. Ας σημειώσουμε ότι όλοι οι υπόλοιποι κομμένοι είχαν ειδοποιηθεί κομψά, ότι η συνεδρίασή τους αναβάλλεται.
    Άλλοι κατήγοροι, κάποιοι δημοσιογράφοι -οι οποίοι γνωρίζουν γεγονότα αλλά τα κρατούν για τον εαυτό τους παρουσιάζοντας αυτά που θέλουν- και ελάχιστοι παράγοντες, οι οποίοι αμφότεροι έχουν ωφεληθεί και έχουν εξυπηρετηθεί, ιδίως από το Δήμαρχο, σε σχεδόν ότι του έχουν ζητήσει. Αλλά ή ξεχνούν ή νομίζουν ότι δεν υπάρχει αύριο και οι παράγοντες ας μη παρασύρονται από τους λίγους.
    Κύριοι καλά είναι να σταματήσει πια η καραμέλα της Ε.Π.Σ. Χίου, διότι μάλλον κακό κάνει σε όλους. Ήδη ανακατεύονται θέματα λόγω άγνοιας;(άδεια μουσικής καταστήματος- απόφαση Δημαρχιακής 34/ 23-2-09 και το έγγραφο έχει ημερομηνία παραλαβής όταν ζητήθηκε ήτοι 27-4-09) καθώς και άλλα ονόματα εκτός από το δικό μου και του Δημάρχου, με πιθανές απρόβλεπτες συνέπειες( ελπίζω να μη καταλήξουμε και σε αίθουσες δικαστηρίων).
    Στη μικρή κοινωνία που ζούμε, ο ένας χρειάζεται τον άλλο και μακάρι η ένταση της φωνής των τελευταίων ημερών να απέβλεπε στη πραγματική βελτίωση, σε όσα στην αρχή αναφέρω, στη σωστή κατεύθυνση, αλλά…..
   Τι είπες Δήμαρχε; Σε ενάμιση χρόνο έχουμε εκλογές και πρέπει να πριονιστεί με κάθε τρόπο ο Βρουλής και οι συν αυτώ; Μάλλον έχεις δίκιο.


Ο Αντιδήμαρχος Χίου
  Ισίδωρος Αμέντας