Αρχική Νέα Τοπικά Ημερίδα «Αποκατάσταση των οχυρώσεων του Κάστρου”

Ημερίδα «Αποκατάσταση των οχυρώσεων του Κάστρου”

8


 Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναπτύσσει η Ν.Α. Χίου από κοινού με την 3η Ε.Β.Α για την προώθηση των έργων αποκατάστασης που απαιτούνται να γίνουν στο Κάστρο της Χίου, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 22 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί ημερίδα στην αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» του Νομαρχιακού Συμβουλίου Χίου, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, αλλά και του Προέδρου του Ταμείου Διαχείρισης Πιστώσεων για την Εκτέλεση Αρχαιολογικών Έργων, κ. Βασίλειου Οικονομόπουλου, καθώς και του Δ/ντή του Ταμείου, κ. Σωτήριου Καστρουνή, με στόχο την ανάδειξη της ιστορικής και αρχαιολογικής σημασίας του Κάστρου και την ωρίμανση του έργου, ώστε να καταστεί δυνατή η χρηματοδότησή του από το ΕΣΠΑ.
      Οι εργασίες της ημερίδας θα διεξαχθούν το πρωί της Παρασκευής από τις 10:00 π.μ. έως τις 13:00 μ.μ  και το απόγευμα από τις 18:30 μ.μ, έως τις 21:00 μ.μ. Μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται διαπρεπείς και σημαντικοί ιστορικοί – αρχαιολόγοι και αρχιτέκτονες μηχανικοί, οι οποίοι έχουν ασχοληθεί με το Κάστρο της Χίου, αλλά και με ανάλογα μνημειακά σύνολα, όπως το Κάστρο της Ρόδου ,των Χανίων και του Μυστρά περιπτώσεις οι οποίες θα παρουσιαστούν διεξοδικά στην ημερίδα.
      Την εκδήλωση διοργανώνουν από κοινού η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου, η 3η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ο Πολιτιστικός Οργανισμός Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου και ο Εκπολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Φρουρίου Χίου «Ο Άγιος Γεώργιος», με κοινό στόχο την  προώθηση της ωρίμανσης των εργασιών που απαιτούνται για το Κάστρο της Χίου,  ώστε να καταστεί δυνατός ο σχεδιασμός, η ωρίμανση και η υλοποίηση του έργου της αποκατάστασης και ανάδειξης του μνημείου, που αποτελεί πάγιο αίτημα της Χιακής κοινωνίας.