Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Ελπίδα Τσουρή: Να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Ελπίδα Τσουρή: Να μειωθούν οι τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

9

 Η απόφαση του υπουργού ΕΝΑΝΠ για «πάγωμα» του κρατικού ναυλολογίου, αφορά κυρίως τις ελάχιστες αμιγώς επιδοτούμενες γραμμές, αφού το σύνολο σχεδόν του ακτοπλοϊκού δικτύου έχει απελευθερωθεί – ακόμη και τα επιδοτούμενα τμήματα των μικτών γραμμών – χωρίς έλεγχο, παρακολούθηση και αξιολόγηση των προσφερόμενων υπηρεσιών.


Τα παραπάνω δήλωσε η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ελπίδα Τσουρή, με αφορμή την απόφαση του υπουργού ΕΝΑΝΠ για σταθεροποίηση ανώτατων επιτρεπόμενων τιμών καθαρών ναύλων.


Λαμβάνοντας υπόψη ότι, με την αντίστοιχη περσινή απόφαση, ο προκάτοχός του έδωσε αυξήσεις 8%, όταν το πετρέλαιο ήταν στα ύψη, θα έπρεπε λογικά – όταν μάλιστα οι επιδοτήσεις των άγονων γραμμών έχουν εκτιναχθεί – να υπάρξει μείωση, πρόσθεσε η κ. Τσουρή.


Δεν πρόκειται, λοιπόν, ούτε καν για «ασπιρίνη» στα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του τόπου μας. Αποτελεί απλώς μία απέλπιδα προσπάθεια να δηλωθεί «παρούσα», χωρίς κόστος και κόπο, εκεί όπου η κυβέρνηση, συστηματικά, τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι «απούσα», δηλαδή στην επίλυση των καθημερινών σημαντικών προβλημάτων του Έλληνα πολίτη, κατέληξε στη δήλωσή της.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ, 13/5/2009