Αρχική Νέα Τοπικά Κέντρα Πρόληψης: οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν

Κέντρα Πρόληψης: οι εργαζόμενοι απεργούν και διεκδικούν

12

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 


           Στις 13 Μαΐου οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης απεργούν και διεκδικούν:


 1. Την άμεση καταβολή των χρεών του Υπουργείο Υγείας και ΟΚΑΝΑ, που αγγίζουν τα 13 εκατ. Ε.


Ήδη επρεπε να είχε καταβληθει το περασμένο Μάρτιο η Α΄δόση της χρηματοδότησης του 2009.


2. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η μεταφορά ευθύνης από το ένα υπουργείο στο άλλο  και να ικανοποιηθούν άμεσα τα πάγια θεσμικά μας αιτήματα.


 3. Η ΚΕΔΚΕ να αναλάβει τις δικές της υποχρεώσεις για το 2009. Στα τέλη του Απρίλη η ΚΕΔΚΕ  ανέστειλε την πληρωμή μέρους από τους ΚΑΠ για το 2009, με το πρόσχημα της οφειλής του Υπουργίου Υγείας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να μην πιεστεί το Υπουργείο Υγείας -όπως έλεγε η ηγεσία της-  αλλά επέφερε μια πιο αδιάλλακτη πρακτική του συγκεκριμένου Υπουργείου , που όξυνε τα προβλήματα των Κέντρων Πρόληψης, αφού συνεχίζουν να έχουν ακάλυπτες ασφαλιστικές εισφορές και αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς του Μαϊου.  Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου φαίνεται πολυτέλεια τη στιγμή που το καλοκαίρι προβλέπεται να βρει  σχεδόν όλα τα Κέντρα  Πρόληψης με άδεια ταμεία.


 4. Απέναντι σε αυτή την πολτική συνεχίζουμε με  ορμή στηριζόμενοι  στην αγωνιστική ενότητα που έχει κτιστεί πάνω σε κοινούς στόχους με όλους τους εργαζόμενους στα Κέντρα Πρόληψης και τις Τοπικές Κοινωνίες. Καλούμε τους τοπικούς φορείς να υποστηρίξουν τον αγώνα μας με τη μορφή ψηφισμάτων συμπαράστασης ως έκφραση της κοινής μας αγωνίας και του κοινού μας ενδιαφέροντος για το παρόν κι όχι για κάποιο αόριστο μετατιθέμενο μέλλον των τοπικών μας κοινωνιών.