Αρχική Νέα Τοπικά «Τσάμπα» πήγε η Ημέρα Μουσείων

«Τσάμπα» πήγε η Ημέρα Μουσείων

19


Αν και ελεύθερη η είσοδος στα μουσεία, λόγω της χτεσινής ημέρας που έχει καθιερωθεί ως  Παγκόσμια ημέρα των μουσείων, ο κόσμος δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, δεδομένου ότι η κίνηση δεν αυξήθηκε και κάποια προγραμματισμένα εκπαιδευτικά προγράμματα δεν έγιναν.
Στο Αρχαιολογικό Μουσείο πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ξενάγηση από την κ. Τσαρδάκα, ωστόσο σύμφωνα με την ίδια, δυστυχώς η προσέλευση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη. Επτά με δέκα ήταν έδωσαν το παρόν στην ξενάγηση, ενώ κάποιοι άλλοι πέρασαν πριν από τη ξενάγηση ή αργότερα να ρίξουν μια ματιά στο Μουσείο.
Όσον αφορά το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, ο κ. Κολιάρος μας ενημέρωσε ότι το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ήταν να πραγματοποιηθεί για τους νηπιαγωγούς και δασκάλους από την Ασημήνα Κρανάκη ακυρώθηκε, γιατί τα άτομα που δήλωσαν συμμετοχή ήταν ελάχιστα. Θετικό πάντως είναι το γεγονός ότι πολλά σχολεία, όπως μας ενημέρωσε η κ. Κρανάκη, επισκέφτηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς το Λαογραφικό Μουσείο της Καλλιμασιάς.
Επίσης σύμφωνα με τον κ. Κολιάρο, τις επόμενες ημέρες περιμένουν στο Μουσείο ένα γκρουπ Ολλανδών γύρω στα 25 άτομα κι ένα ακόμα από Μύκονο, γύρω στα 30 άτομα.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ, 19/35/2009 (DIMOKRATIKI.ORG)