Αρχική Νέα Τοπικά Νέα πρόσκρουση ΘΕΟΦΙΛΟΥ, αυτή τη φορά στη Μύρινα

Νέα πρόσκρουση ΘΕΟΦΙΛΟΥ, αυτή τη φορά στη Μύρινα

6

  Επάνω στο επιβατηγό-οχηματαγωγό πλοίο “Θεόφιλος” της ΝΕΛ, που στις 5.30 τα ξημερώματα προσέκρουσε στον προβλήτα της Μύρινας, παραμένουν ακόμα οι 65 από τους 165 συνολικά επιβάτες, που είχαν επιβιβασθεί χθες στις 20.00 το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τα νησιά Λήμνο, Λέσβο, Χίο και τη Σάμο.


    Η εφτάωρη παραμονή των επιβατών οφείλεται στην πολύωρη επιθεώρηση των τεχνικών αξιωματικων του ΥΕΝΑΝΠ οι οποίοι προκειμένου να επιτρέψουν τον απόπλου του “Θεόφιλος”, που σημειωτέον έχει ναυπηγηθεί πριν 34 χρόνια ήθελαν να είναι σίγουροι, ότι το δημιουργηθέν ρήγμα – 30 εκατοστών- πάνω από την ίσαλο γραμμή, δεν θέτει σε κανένα κίνδυνο την αξιοπλοΐα του πλοίου.


    Το “Θεόφιλος” που εκτελούσε το επιδοτούμενο δρομολόγιο, πραγματοποιούσε το “παρθενικό” του ταξίδι, αφού για έντεκα περίπου μήνες εκτός δρομολογίων μετά την πρόσκρουσή του στις 28 Ιουνίου 2008, σε ύφαλο στο στενό των Οινουσών.


    Στην περιοχή της Λήμνου, πνέουν άνεμοι έντασης 7-8 μποφόρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΑΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΛ

Η εταιρεία μας ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 19.05.2009 το Ε/Γ – Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ καθώς εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του από Θεσσαλονίκη προς Λήμνο-Μυτιλήνη-Χίο-Βαθύ-Χίο-Μυτιλήνη-Λήμνο και Καβάλα με 170 επιβάτες προσέκρουσε στο λιμάνι της Λήμνου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. 
Όλοι οι επιβαίνοντες θα επιβιβαστούν στο Ε/Γ – Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ σήμερα στις 19:30 για να μεταβούν στη Μυτιλήνη και στη Χίο.  Οι 13 επιβαίνοντες με προορισμό το Βαθύ Σάμου θα μεταβούν με το Ε/Γ – Ο/Γ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ στο Λαύριο όπου έχει διευθετηθεί η μεταφορά τους προς Πειραιά για επιβίβασή σε πλοίο άλλης εταιρείας με προορισμό το Βαθύ Σάμου. 

 

Η εταιρεία μας προσφέρει ένα δωρεάν εισιτήριο σε όλους του επιβάτες του Ε/Γ – Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ για την ταλαιπωρία που υπέστησαν και τους ευχαριστεί για την υπομονή τους.

Το Ε/Γ – Ο/Γ ΘΕΟΦΙΛΟΣ θα πλεύσει σήμερα κενό φορτίου στην Καβάλα για την επισκευή των μικρών υλικών ζημιών που προκλήθηκαν από την πρόσκρουση και αφού ληφθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις από το Υ.Ε.Ν.Α.Ν.Π. θα ενταχθεί αύριο στα προγραμματισμένα του δρομολόγια.