Αρχική Νέα Τοπικά Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: εισήγηση για Μαζικό Αθλητισμό και Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Δ. Ομηρούπολης: εισήγηση για Μαζικό Αθλητισμό και Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου

12

 Επικείμενη Συνεδρίαση Δ.Σ. Δ. Ομηρούπολης
Θέμα: Μαζικός Αθλητισμός και Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου

 

Είναι γνωστό σε όλους μας ότι ο σύγχρονος τρόπος ζωής, οι ταχύτητες και το άγχος του αποστερούν από τη μεγάλη μάζα του πληθυσμού τη δυνατότητα της άθλησης.
Ωστόσο τα τελευταία χρόνια και μετά και τη δραματική αύξηση των νόσων που σχετίζονται με την καθιστική ζωή παρατηρείται μια στροφή στην άθληση και στην όσο το δυνατόν αύξηση της κίνησης.
Οι άθλιοι δρόμοι του δήμου μας είναι σχεδόν γεμάτοι από περιπατητές που προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο στις σύγχρονές ανάγκες υγιούς διαβίωσης. Ο περίπατος στον παραλιακό καθίσταται ακόμα πιο επικίνδυνος παρόλο που μειώθηκαν οι ταχύτητες  τα πεζοδρόμια είναι σε απαράδεκτη κατάσταση.
Την ίδια στιγμή υπάρχει ένα κόσμημα στο Βρονταδο που είναι το Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου, το οποίο όμως δεν χρησιμοποιείται σε βαθμό ανάλογο με τις ανάγκες του κόσμου και τις δυνατότητες του.
Στον κανονισμό λειτουργίας  του 2006 αναφέρεται στους σκοπούς του και η προαγωγή του μαζικού αθλητισμού αλλά μέχρι στιγμής φαίνεται να προάγεται μόνο ο σωματειακός χωρίς βεβαίως αυτό να είναι επιλήψιμο, αλλά δεν λύνει τα προβλήματα της μεγάλης μάζας του πληθυσμού.
Η διοικούσα επιτροπή του σταδίου ενδεχομένως να προσπαθεί, αλλά θα πρέπει μαζί να δούμε το τι μπορεί να γίνει στην κατεύθυνση που αναφέρουμε.
Εκτός όμως από αυτό κάποιες αποφάσεις της λειτουργούν ανασταλτικά στη διάθεση όσων θέλουν να αθληθούν , χωρίς  μάλιστα να αφορούν τον κανονισμό στον οποίο επίσης αναφέρεται ότι ο δήμος Ομηρούπολης έχει σημαίνοντα λόγο για τη λειτουργία του σταδίου. Συγκεκριμένα έχει απαγορευτεί η άθληση σε ιδιώτες χωρίς την παρουσία προπονητή, με αποτέλεσμα όταν ο χώρος του γηπέδου ή ο χώρος του μπάσκετ είναι άδειοι από ομάδες και κάποιοι συμπολίτες μας ή κάποια παιδιά θέλουν να παίξουν ένα παιχνίδι αυτό να τους απαγορεύεται χωρίς την παρουσία προπονητή.
Το στάδιο μπορεί να κτίστηκε ή να ανακαινίστηκε από τους συγκεκριμένους δωρητές, εκτιμητέους καθόλα για την προσφορά τους , αλλά αποτέλεσε όνειρο του λαού που δώρισε στο ΦΟΒ τα χωράφια του για να γίνει πραγματικότητα.
Δεν μπορεί λοιπόν κανένα πρόσχημα να στερεί από τον κόσμο αυτή την ελεύθερη πρόσβαση με τη δέσμευση φυσικά πάντα του σεβασμού του χώρου.
Νομότυπο και λογικό επίσης είναι το ζήτημα ο οποιοσδήποτε ιδιώτης να δίνει χαρτί γιατρού προκειμένου να  αθληθεί. Δυστυχώς όμως δεν έχει κανέναν ουσιαστικό χαρακτήρα, εκτός της νομιμοποίησης της διοικούσας επιτροπής η οποία διαθέτει αρκετό κύρος αποτελούμενη από έγκριτους συμπολίτες μας και δεν έχει ανάγκη να «νομιμοποιείται» με τυπικά χαρτιά, που και πάλι αποθαρρύνουν κάποιους.
Προτείνουμε:
1. Τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής που μαζί με τη διοικούσα επιτροπή και τους γυμναστές του δήμου μας θα εξετάσει συγκεκριμένα μέτρα προώθησης του λαϊκού αθλητισμού με πόλο έλξης το στάδιο.
2. Την άμεση απόδοση των ψηφισθέντων κονδυλίων στο στάδιο για την άθληση των σχολείων μας και μέτρων μεταφοράς των μαθητών εκεί. 
3. Την άρση της περίεργης απαγόρευσης που αφορά την άθληση ιδιωτών με την παρουσία προπονητή.
4. Τη διενέργεια κοινής διαφημιστικής καμπάνιας για την αξία της άθλησης.
5. Την πρόσληψη αθλίατρου ο οποίος σε τακτά διαστήματα θα εξετάζει τους αθλούμενους και θα χορηγεί και τα αντίστοιχα πιστοποιητικά για όσους ενδιαφέρονται.
6. Ως παράταξη δηλώνουμε ότι θα είμαστε δίπλα σε όσους θα κινηθούν σε μια τέτοια κατεύθυνση

 

Μάρκος Σκούφαλος – δημοτικός σύμβουλος
Κάλας Μανώλης – δημοτικός σύμβουλος

 

Διαφήμιση