Αρχική Νέα Τοπικά Ε.Κ. Χίου: ζητείται αναθεώρηση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων

Ε.Κ. Χίου: ζητείται αναθεώρηση για το θέμα των επικουρικών συντάξεων

6

Την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων συνταξιούχων και εργαζομένων εκφράζει το Εργατικό Κέντρο Χίου για τη νέα πρωτοφανή Κυβερνητική απόφαση παγώματος και μηδενικής αύξησης των επικουρικών συντάξεων.
Συγκεκριμένα μιλάει για την εισοδηματική πολιτική του 2009 που καταδικάζει εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους, σε μηδενική αύξηση κύριων και επικουρικών συντάξεων, θεωρώντας ότι τα 1100 ευρώ /μηνιαία είναι προκλητικό εισόδημα υψηλόμισθου μεγαλοεπιχειρηματία, που δεν δικαιούται αύξησης.

«Η Κυβερνητική απόφαση εξαίρεσης των επικουρικών συντάξεων (οποιουδήποτε ποσού) και από αυτή την ελάχιστη εφ άπαξ ποσού ενίσχυση των συντάξεων (κατά των 1100 ευρώ) αποτελεί πρόκληση, εμπαιγμό και ασέβεια προς τους 950.000 συνταξιούχους που δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ προς αύξηση για το 2009, θεωρούμενοι ως υπεύθυνοι κατάρρευσης του προϋπολογισμού της χώρας και της παγκόσμιας κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ε.Κ. Χίου που καλεί την Κυβέρνηση έστω και τώρα να αναθεωρήσει την εισοδηματική πολιτική λιτότητας και να προχωρήσει σε δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου, φορολογώντας το μεγάλο κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και τους επιχειρηματίες που προκάλεσαν την κρίση και οι οποίοι πρέπει να πληρώσουν γι αυτήν. «Σε διαφορετική περίπτωση ο ενωμένος και αποφασιστικός αγώνας των συνταξιούχων και των εργαζομένων θα ανατρέψει αυτή την αντεργατική πολιτική», καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Χίου.