Αρχική Απόψεις Aρθρα Γιώργης Μπυράκης: Φοιτητικές εκλογές «βίας και νοθείας»…

Γιώργης Μπυράκης: Φοιτητικές εκλογές «βίας και νοθείας»…

57

 Φοιτητικές εκλογές «βίας και νοθείας»…


 Μπορεί να πέρασαν 10 μέρες, όμως είναι ακόμα νωπές οι πληγές, που άφησαν οι κυβερνητικές παρατάξεις στις φοιτητικές εκλογές. Ο καθένας (ΔΑΠ- ΠΑΣΠ) με τον τρόπο του καταπάτησε την ουσία του ασύλου, αυτήν δηλαδή που μιλάει για ελεύθερη διακίνηση ιδεών στους χώρους των πανεπιστημίων, αλλά και κάθε κανονισμό διεξαγωγής των εκλογών του ΚΣ της ΕΦΕΕ.
 Το κλίμα νοθείας και βίας που ετοίμαζαν οι ΔΑΠ και ΠΑΣΠ διαφαινόταν μέρες πριν τις 13 Μάη,  και το οποίο το είχε ήδη καταγγείλει η Πανσπουδαστική Κ.Σ.. Περιστατικά απ’ όλη την Ελλάδα είχαν συνθέσει αυτό το σκηνικό. Έτσι λοιπόν το ρεπερτόριο της πειθούς τους περιλάμβανε: ξυλοδαρμό στη Βέροια σε μέλος της ΠΚΣ από μέλη της ΔΑΠ, ξυλοδαρμούς στο ΤΕΙ Αθήνας σε μέλη της ΚΝΕ από μέλη της ΠΑΣΠ, ξυλοδαρμούς στα Γιάννενα σε μέλη της ΚΝΕ από μέλη της ΔΑΠ! Ο λόγος; Σαν αυτόν της διαφήμισης «να φύγετε από δω, να πάτε αλλού…». Τόσο πολύ τους πειράζει η φωνή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ!
 Και αν αυτά έγιναν στο διάστημα που προηγήθηκε, τη μέρα των εκλογών είχαμε όργιο τρομοκρατίας!!. Στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης η κυβερνητική παράταξη (ΔΑΠ) ήθελε να κάνει εκλογές χωρίς ή με ανοιχτά τα παραβάν παραβιάζοντας κάθε έννοια περιφρούρησης της μυστικότητας της ψήφου, στους διαδρόμους έξω απ’ τα εκλογικά τμήματα κυκλοφορούσαν οι «φίλοι» τους («μπράβοι» !!!) από τους χώρους που συχνάζουν, τρομοκρατώντας τους φοιτητές, προσπαθούσαν να εξαγοράσουν χυδαία την ψήφο των φοιτητών διανέμοντας τους πριν μπουν για να ψηφίσουν συγγράμματα που δικαιούνταν να πάρουν απ’ την αρχή του εξαμήνου και μάλιστα  από το Πανεπιστημιακό τους ίδρυμα κι όχι από το μαγαζάκι της ΔΑΠ, ενώ την ώρα της καταμέτρησης δεν άφηναν εκπροσώπους της ΠΚΣ να βρίσκονται στην αίθουσα για να περιφρουρούν το δημοκρατικό χαρακτήρα των διαδικασιών!!
 Ενώ η ΠΑΣΠ, καταπιάστηκε  με τη γνωστή πλέον τακτική της να μαζεύει δηλαδή δηλώσεις μετάνοιας από φοιτητές υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καμία σχέση με την ΠΚΣ και την ΚΝΕ!!!
 Αυτά και πολλά άλλα έγιναν πανελλαδικά και δεν είναι τυχαίο ότι ακόμα και τώρα η Πανσπουδαστική στην κεντρική της σελίδα δεν έχει αναρτήσει αποτελέσματα από 6 τμήματα των ΑΕΙ και 8 από τα ΤΕΙ.
 Με αφορμή λοιπόν και τις δηλώσεις λατρείας προς τη ΔΑΠ, για τη άνοδό της και για τη μεγάλη πλειοψηφία (ομολογουμένως…) την οποία κατέγραψε, από την ΝΟΔΕ Χίου και του κ Πίττα, δεν γίνεται να μην ρωτήσουμε τα παιδιά της ΔΑΠ: «Τι σχέση έχουν τελικά με την ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ; Μιας και στις σχολές απαρνιόντουσαν (πάγια τακτική τους, σαν νέος «Απόστολος Πέτρος») κάθε σχέση με την κυβέρνηση και τη νεολαία της. Τελικά η ΝΔ καπελώνει την ΔΑΠ ή η ΔΑΠ ντρέπεται να πει ότι είναι παράταξή της;»
 Αλλά ας μην κολλήσουμε σ’ αυτό μόνο, μιας και η καταγγελία της ΠΚΣ θα γραφόταν ούτως ή άλλως. Βλέπετε, και στο νησί μας έγιναν πράγματα και θάματα όλο εκείνο το διάστημα. Η ΔΑΠ συμμεριζόμενη μάλλον την άποψη του κ Μεϊμαράκη «περί ηθικής», προέβαινε σε ανοιχτή τρομοκράτηση των φοιτητών που διαπίστωνε ότι θα ψηφίσουν με αγωνιστικό προσανατολισμό και θα της γυρίσουν την πλάτη ή για να ενισχύσει τα επιχειρήματά τους, ενώ καλούσαν τις κοπέλες που είναι κοντά τους να φοράνε «αέρινα» ρούχα τώρα που έρχονται εκλογές, για ευνόητους λόγους…
 Και αν αυτά ακούγονται σαν «πταίσματα» ή δεν θεωρούνται καν επιλήψιμα, ας πάμε και στα κατοχυρωμένα δικαιώματα, όχι μόνο από ΕΦΕΕ- ΕΣΕΕ και άσυλο, αλλά και από το αστικό (έστω αυτό το ποδοπατημένο) δίκαιο, που καταπατήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι:
> Στα τμήματα Ναυτιλίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων, η ΔΑΠ αρνήθηκε να εκλεγεί εφορευτική, η οποία θα είναι αντιπροσωπευτική για όλες τις παρατάξεις.
> Στο Ναυτιλίας θέσπισαν «νέους», δικούς τους κανονισμούς όσον αφορά το πότε ξεκινάει η εκλογική διαδικασία -ήρθαν στις 9:00 π.μ. αν και είχε αποφασιστεί στη ΓΣ για τις 8:00- και έκλεισαν την κάλπη στης 7:00μ.μ., άλλαξαν τους κανονισμούς και για την εγκυρότητα των ψηφοδελτίων («ο σταυρός ακυρώνει το ψηφοδέλτιο!!!»).
> Η κάλπη που έφεραν (η ίδια η ΔΑΠ !) στο Ναυτιλίας ήταν σπασμένη! Και αφού πρώτα η εφορευτική μας γέμισε με ψέματα και φαιδρότητες του τύπου «δεν έχει η Δημαρχία άλλες κάλπες!» (άραγε θα μπορέσει να κάνει τις ευρωεκλογές;) και «τι έχει; μια χαρά είναι, να την κολλήσουμε με σελοτέιπ», την άλλαξαν μόνο μετά την παρέμβαση της ΠΚΣ.
> Στο ίδιο τμήμα, η σφραγίδα του Συλλόγου ήταν νωπή πριν το ξεκίνημα της εκλογικής διαδικασίας, και αφού η εφορευτική με τα λεγόμενά της δεν την είχε ακόμη χρησιμοποιήσει, ποιος αλήθεια είχε πρόσβαση σ’ αυτήν και για ποιο λόγο να θέλησε να τη χρησιμοποιήσει;(ρητορικό το ερώτημα…)
> Και αφού πιάσαμε τις ρητορικές ερωτήσεις άλλη μια: «ο κ Καραμανλής όταν ψηφίζει δείχνει ταυτότητα;», γιατί εδώ (και γενικά εμφανίστηκε το φαινόμενο) μέλη της εν λόγω παράταξης ψήφισαν τσαμπουκαλίδικα, χωρίς κανένα ενδεικτικό, απλά με το όνομά τους!
> Ούτε λόγος βέβαια για τους φοιτητές που τους έφερναν μέχρι το παραβάν για να ψηφίσουν ή για τις Βότκες που μοίρασαν κατά τα διάρκεια των εκλογών (συν(ε)ηθισμένοι σε τέτοιες λειτουργίες).
> Η ΠΑΣΠ, δεν έμεινε απέξω σ’ όλο αυτή την κατάσταση έχοντας ως περιφρούρηση στο Διοίκησης έλλειψης φοιτητών, στέλεχος των ενόπλων δυνάμεων,
> Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί η συνεργασία που έγινε στο τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων μεταξύ ΑΡΕΝ (παράταξη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) και ΔΑΠ για να μην ακυρωθεί ψηφοδέλτιο της δεύτερης, και για να πάρει την αυτοδυναμία (και ενώ είχε αποφασιστεί εξ αρχής να μην προσμετρηθεί!).
   Αυτή ήταν η εικόνα των εκλογών. Για αυτήν χαίρονται και πανηγυρίζουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και της νεολαίας τους. Το ότι θα κάνουν τα ίδια στις ευρωεκλογές είναι δεδομένο, αφού δεν έχει δοθεί λίστα πληρώματος σε πολλά πλοία με την οποία μπορούν να ψηφίσουν οι ναυτεργάτες που ταξιδεύουν την ημέρα των εκλογών, αλλά και με την εγκύκλιο που ήδη στέλνεται σε δημόσιες υπηρεσίες, νοσοκομεία και επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας ενημερώνοντας τους υπαλλήλους ότι δεν θα τους δοθεί η άδεια που δικαιούνται προκειμένου να ψηφίσουν…
   Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καταδικάζει όλες αυτές τις πρακτικές και καλεί τη νεολαία και το λαό να δώσει δυναμική απάντηση  στις ευρωεκλογές καταδικάζοντας και τα κόμματα- διαχειριστές του συστήματος (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), «μητέρα» των κρίσεων, της ανεργίας, της φτώχιας, των πολέμων. Να καταδικάσει με την ψήφο του την Ένωση του κεφαλαίου, που μόνο δεινά έχει φέρει στο λαό (σύνταξη στα 65 για όλους, πολέμους – δες Γιουγκοσλαβία-, ανασφάλιστη εργασία, ελαστικά ωράρια κ.α. ). Να γυρίσει στην πλάτη στα κόμματα του ευρωμονόδρομου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ, που οι μεν έχουν ψηφίσει κάθε αντιδραστική συνθήκη ενάντια στα δικαιώματα των νέων εργαζομένων (Μάαστριχτ, Σέρκας κ.α.) και οι δε προσπαθούν με λαϊκισμό να κρύψουν τη ρατσιστική τους ταυτότητα, ενώ και οι δυο κοιτάνε μια το ΠΑΣΟΚ (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ) για συγκυβέρνηση και μια τη ΝΔ (ΛΑΟΣ).
   Η ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΔ –ΠΑΣΟΚ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΕΕ.
   ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
  
   Μπυράκης Γιώργης 
   μέλος του ΔΣ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Δημήτρης Γληνός