Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Αλ. Παπαρήγα: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η εν κρυπτώ συμφωνία για τα αεροπορικά στρατηγεία»

Αλ. Παπαρήγα: «Εξαιρετικά επικίνδυνη η εν κρυπτώ συμφωνία για τα αεροπορικά στρατηγεία»

17


Σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιάννενα μίλησε χθες το βράδυ η γ.γ. του κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Προηγουμένως σε δηλώσεις της, η κ. Παπαρήγα είχε χαρακτηρίσει ως «απαράδεκτο και εξαιρετικά επικίνδυνο» αυτό που συνέβη με τα αεροπορικά στρατηγεία του ΝΑΤΟ στο Εσκί Σεχίρ και τη Λάρισα.


Κατά την κ. Παπαρήγα η ενοποίησή τους, με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων τους στη Λάρισα και την εναλλαγή Ελληνα και Τούρκου διοικητή, έρχεται σε μια περίοδο «που το ίδιο το ΝΑΤΟ ενδιαφέρεται για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, δεν δέχεται χάρτες και εθνικά σύνορα και, ταυτόχρονα, η ηγεσία της Τουρκίας δεν συμφωνεί με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας. Επομένως, το θέμα των γκρίζων ζωνών θα οξυνθεί, όπως και το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών και της Λήμνου».


Η γ.γ. του ΚΚΕ επεσήμανε πως «σε συνθήκες κρίσης που η διαπάλη ανάμεσα στις ισχυρές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις είναι πολύ μεγάλη για τους αγωγούς, τα προβλήματα περιπλέκονται και η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε εν κρυπτώ. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι θεωρούν ότι είναι μονόδρομος για την Ελλάδα η συμμόρφωση και η συμμετοχή στο δολοφονικό ΝΑΤΟ».


Η κ. Παπαρήγα εν όψει των ευρωεκλογών, κάλεσε τους πολίτες να αγνοήσουν όσους τους προτρέπουν να προτιμήσουν τις παραλίες από τις κάλπες, να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές και να «ευστοχήσουν στην ψήφο τους και με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να δώσουν δύναμη και φτερά στα συμφέροντά τους».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
Πέμπτη, 21 Μαϊου 2009