Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΕΛΜΕ της εκ νέου μετακίνησης Φυλάκων σχολικών κτιρίων στο Δ....

Καταγγελία ΕΛΜΕ της εκ νέου μετακίνησης Φυλάκων σχολικών κτιρίων στο Δ. Χίου

26

 Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χίου κατά τη συνεδρίασή του της 19/5/09 , αποφάσισε να καταγγείλει για δεύτερη φορά ( η πρώτη ήταν το σχ. Έτος 2006-07 για το ίδιο θέμα) τον κ. Δήμαρχο Χίου για την ενέργειά του να μετακινήσει τρεις  φύλακες σχολικών κτιρίων από τα καθήκοντά τους προκειμένου να καλύψουν ανάγκες διοικητικών υπηρεσιών του Δήμου Χίου.
Τονίζουμε ότι στο έγγραφο 17899/28-3-07 της Γεν. Δ/νσης ΟΤΑ Τμήμα Προσωπικού ΟΤΑ του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης που είχε αποσταλεί στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Δ/νση Τοπ. Αυτ/σης και Δ/νσης Ν. Χίου με κοινοποίηση στην ΕΛΜΕ Χίου και το Δήμο Χίου αναφέρεται:
« Συναφώς σας γνωρίζουμε ότι τα καθήκοντα των Φυλάκων σχολικών κτιρίων προσδιορίζονται από το σχετικό καθηκοντολόγιο που είχε εκδοθεί με την έναρξη του προγράμματος απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας Ανέργων στη Φύλαξη σχολικών κτιρίων, με τη συνεργασία συναρμόδιων Υπουργείων, του Οργ. Απασχόλησης Εργ. Δυναμικού- ΛΑΕΚ , της ΚΕΔΚΕ και της ΕΕΤΑΑ,  και ως εκ τούτου η μετακίνηση Σχολικών Φυλάκων σε αλλότρια καθήκοντα είναι μη νόμιμη και δεν προβλέπεται από καμία διάταξη νόμου.»
Με βάσει τα προαναφερθέντα απαιτούμε την άμεση επιστροφή των φυλάκων σχολικών κτιρίων στη θέση τους.

 
            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                 Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


         ΜΠΡΙΛΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ                                            ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ