Αρχική Νέα Τοπικά Διαμαρτυρία Νομάρχη προς Περιφέρεια για εντάξεις έργων στο Γ’ ΚΠΣ

Διαμαρτυρία Νομάρχη προς Περιφέρεια για εντάξεις έργων στο Γ’ ΚΠΣ

6

  
   Διαφορετικά κριτήρια στον τρόπο αντιμετώπισης του νομού Λέσβου από αυτό της Χίου, βλέπει στις αποφάσεις της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου.
   Αφορμή η είδηση, που δημοσιεύθηκε στο λεσβιακό τύπο, ότι επίκειται ένταξη στο Γ’ ΚΠΣ του έργου «Κέντρο εκπαίδευσης, Έρευνας και Πολιτισμού Βρίσας», όπου αναμένεται η δημοπράτηση τις επόμενες ημέρες.
   «Είναι βέβαια καινοφανής η διαδικασία ένταξης έργων, των οποίων η δημοπράτηση «αναμένεται» ελάχιστες ημέρες πριν από τη λήξη του Γ’ ΚΠΣ (τέλος Ιουνίου 2009)», επισημαίνει ο Νομάρχης Χίου.
      Όπως τονίζει  Πολύδωρος Λαμπρινούδης από πέρυσι τον Αύγουστο έχει υποβληθεί αίτημα για να ανοίξει σχετικό μέτρο και να ενταχθεί το φράγμα του Σαραπιού.
   Ο κ. Λαμπρινούδης υπενθυμίζει δε ότι από τις 6 Αυγούστου 2008 είχε υποβληθεί αίτημα «πλήρως τεκμηριωμένο, για την ένταξη του έργου «Κατασκευή φράγματος Σαραπειού» μέσω του «ανοίγματος; σχετικού μέτρου, έργου δημοπρατημένου και σε εξέλιξη, το οποίο εγγυάται την απορρόφηση πόρων. Είναι γνωστή επίσης η ζωτική σημασία του εν λόγω έργου για την αντιμετώπιση του υδρευτικού προβλήματος της Χίου. Δυστυχώς η απάντησή σας στις επανειλημμένες οχλήσεις μας, καθώς και σε σχετική ερώτηση της Βουλευτή Χίου κ. Ε. Τσουρή υπήρξε αρνητική».
   Και καταλήγει στην επιστολή του προς το ΓΓ Γιάννη Λέκκα ο  Νομάρχης Χίου:
   «Με βάση τα παραπάνω καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις σας, επιφυλάσσετε διαφορετική μεταχείριση στα προτεινόμενα έργα από Χίο και Λέσβο, πράγμα για το οποίο εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας».